Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wat neem je mee naar de Bloemenrivièra?

Als je op vakantie gaat naar de Bloemenrivièra zijn er een aantal dingen die je zeker niet moet vergeten in te pakken. Deze kuststreek is namelijk geschikt voor zowel zonvakanties als actieve vakanties en culturele vakanties. Of natuurlijk een mix daarvan! Ik vertel je in dit blog wat je zeker mee moet nemen naar de Bloemenrivièra.

Zon, zee en strand

Ga je voor een heerlijke vakantie vol zon, zee en strand in één van de gezellige badplaatsen, dan zijn er een aantal spullen die voor de hand liggen. Denk aan een zonnebril, een goed boek en je zwemkleding. Maar er zijn ook andere belangrijke dingen die je zeker in moet pakken, maar die vaak worden vergeten. Zo is zonnebrandcrème wel zo handig voor een dag in de zon, en vanwege de vele kiezelstrandjes moet je zeker je waterschoenen niet vergeten! Ook slippers kunnen een oplossing zijn als je naar een kiezelstrand gaat.

slippers

Foto via Italian Style

zonnebril

Foto via Italian Style

Actieve dagen

Je wil er misschien ook wel eens op uit, want je kunt veel prachtige plekken bezoeken aan de Bloemenrivièra! Zo ligt ongeveer in het midden van de kuststreek de grote stad Genua, bekend om haar vele paleizen. Maar ook havenstad La Spezia in het oosten en San Remo helemaal in het westen zijn zeker de moeite waard. San Remo zal velen bekend zijn vanwege het muziekfestival van San Remo, de rally die hier jaarlijks plaatsvindt, of de wielrenwedstrijd Milaan – San Remo. Naast al deze evenementen, is de stad zelf ook zeker een bezoekje waard. Je kunt er wandelen door prachtige tuinen en oude gebouwen bewonderen. Als je door het oude stadsgedeelte La Pigna naar boven loopt, kom je bijvoorbeeld bij de Madonna della Costa kathedraal uit de 17e eeuw.

Ook leuk om te bezoeken is Cinque Terre. Vlakbij La Spezia liggen de 5 dorpjes die samen Cinque Terre worden genoemd. Dit zijn Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De dorpjes zijn niet met de auto te bereiken, maar je kunt wel met de trein van dorpje naar dorpje. Of je maakt er een flinke wandeling van! Het pad dat alle dorpjes verbindt is 11 kilometer lang, maar door de steile hellingen die je af en toe moet trotseren doe je daar naar schatting wel zo’n 5 uur over. Sportieve kleding en wandelschoenen zijn dus zeker een must in je koffer!

cinque terre

Foto via Unsplash

Italiaanse avonden

Niets is lekker tijdens je vakantie in Italië, dan tot lekker laat buiten zitten. Toch kan het ook aan de Bloemenrivièra ’s avonds nog wel flink afkoelen. Ben je van plan bij je eigen vakantiewoning heerlijk te relaxen? Dan is het misschien fijn een mooi joggingpak mee te nemen, zoals die van Bravo Jeans. Zo kun je ook in de late avond nog gewoon buiten zitten. Hou je meer van een terrasje pakken in één van de badplaatsen? Dan is een nette outfit ook handig om mee te nemen op vakantie naar de Bloemenrivièra!

cocktail terras

Foto via Pixabay

Wat mag er echt niet missen in jouw koffer als je op vakantie gaat?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl