Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Genua

Hoofdstad van de provincie Ligurië

Deze provinciehoofdstad was tijdens het Romeinse rijk al een belangrijke vlootbasis, en is uitgegroeid tot een grote havenstad. Genua is nog steeds een belangrijke havenstad met een rijke historie. Dat het een echte handelsstad was, is te zien aan de vele palazzo’s die de stad rijk is. Er werd veel verdiend met de handel naar het oosten en daarmee werden grote, marmeren paleizen gebouwd. Aan deze paleizen heeft de stad haar bijnaam La Superba te danken.

Pleinen

Zoals elke Italiaanse stad, heeft Genua meerdere mooie pleinen, oftewel piazza‘s. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op het Piazza Caricamento, waar je op de markt streekproducten kunt kopen en in de restaurantjes lokale gerechten kunt proeven. Vroeger was Piazza de Ferrari het marktplein van Genua, nu kun je er heerlijk ontspannen bij de fontein. Ook het Piazza San Matteo is een bezoekje waard. Hier vind je de grootse San Matteo kerk en de marmeren paleizen van de familie Doria. Voor meer paleizen loop je door naar het Piazza Matteotti, waar het dogenpaleis staat, dat tegenwoordig dienst doet als centrum voor kunst en cultuur.

Ook de palazzi dei Rolli behoren tot de vele paleizen van Genua, dit waren paleizen waar belangrijke reizigers konden overnachten. Verder is de gotische dom van Genua op het Piazza San Lorenzo een indrukwekkend bouwwerk en ook de haven van Genua mag niet overgeslagen worden. Hier meren zowel grote vrachtschepen als luxe cruise-schepen aan.

Museumkaart

Met de Card Genovamusei kun je in alle musea van Genua. Je kunt kiezen voor 1 of 2 dagen en er ook een dagkaart voor de bus bij kopen. Maar met deze kaart kun je ook korting krijgen in het theater en bij andere activiteiten en evenementen in de stad!

Bloemenriviera.nl