Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een voordelige vakantie naar Bloemenrivièra

Wie ooit in de Bloemenrivièra is geweest, weet hoe prachtig en uitgestrekt het gebied is. De Bloemenrivièra loopt helemaal vanaf Toscane in Italië naar Frankrijk en kent een aantal verborgen plekjes waar het heerlijk toeven is. Het lijkt meer dan eens dat je op een filmset beland bent – zo mooi is het er.

Het is niet voor niets het geval dat menig toerist er na een vakantie minstens nog één keer, maar meestal vaker, terugkomt. Ben je ook zo nieuwsgierig geworden naar deze regio, maar moet je reizen met een budget? Geen zorgen, want dat is ook gewoon mogelijk. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je een voordelige vakantie naar de kleurrijke Bloemenrivièra boekt.

Boek een goedkope vliegticket met deze tips

Het is natuurlijk mogelijk om naar de Bloemenrivièra te rijden, maar veel mensen vinden het prettig om het vliegtuig te pakken. De prijs voor vliegtickets is door de verhoging van de vliegbelasting in 2023 duurder geworden. Daarom is het wel zo fijn om te weten hoe je geld kunt besparen op je vliegticket. Zo is het aan te raden om lekker vroeg te boeken: vliegtuigmaatschappijen bieden maanden vooraf korting aan om zo de zekerheid te hebben dat vluchten worden geboekt. Dat kan je enkele tientjes tot soms wel honderden euro’s schelen – afhankelijk van de locatie en de dag van vertrek. Daarnaast moet je weten dat je niet op een vrijdag vliegtickets moet kopen. Dat is namelijk de dag waarop de meeste mensen dat doen, waardoor er een grotere vraag is en de ticketprijs vaak hoger. Ga liever voor het boeken op zondag of dinsdag; dan zijn de vliegtickets het meest voordelig.

Zet je browser altijd op incognito-modus wanneer je zoekt

In je zoektocht naar een voordelige vakantie merk je al gauw dat vliegtickets of treintickets na verloop van tijd een stuk duurder worden in vergelijking met de eerste dag dat je keek. Dat kan kloppen: door in een gewone browser op zoek te gaan, krijg je te maken met cookies die worden opgeslagen. Daardoor weten diverse aanbieders dat je op zoek bent naar de scherpste deal en zullen ze hun prijzen omhoog gooien. Gelukkig kun je dit omzeilen door gebruik te maken van het incognitovenster. Daarmee kun je namelijk anoniem internetten, waardoor zo’n aanbieder niet weet of je wel of niet al eerder op de site bent gekomen en op basis daarvan in ieder geval niet de prijzen omhoog gooit. Een VPN instellen helpt ook hierbij.

Vermijd het hoogseizoen

De Bloemenrivièra is in ieder seizoen het bezoeken waard, alleen: in het hoogseizoen in de zomer ben je er het meeste geld kwijt. Daarom is het aan te raden om in het voor- of naseizoen naar deze bijzondere regio te vertrekken. De lente is een prachtige tijd, omdat de bloemen van de Bloemenrivièra (de naam is niet voor niets gekozen) dan vol in bloei staan. De hotels, vliegtickets, huurauto’s en meer zijn in deze periode goedkoper omdat er minder toeristen zijn dan in de zomer. Even weg van de massa, perfect voor een vakantie in Toscane. Probeer de schoolvakanties dus te vermijden zodat je kunt genieten van een voordelige én rustige vakantie. Dat laatste is direct een heel prettig voordeel, zo heb je sommige hotspots in bijvoorbeeld Alassio of in Loano helemaal voor jezelf!

Last minute op vakantie

Houd je wel van een beetje avontuur wanneer je op vakantie gaat? Dan is een last minute vakantie naar de Bloemenrivièra echt iets voor jou. Met het boeken van een last minute vakantie weet je voor een lange tijd nog niet waar je precies naartoe gaat of waar je gaat verblijven. Maar je weet wel dat je voor een aantrekkelijke prijs van een welverdiende vakantie kunt genieten. De prijzen van dit soort vakanties worden vlak voor vertrek vaak veel lager als er nog beschikbaarheid is.

Om een last minute te boeken, moet je redelijk flexibel zijn. Houd bijvoorbeeld een bepaalde periode vrij om te kunnen vertrekken. Hierbij geldt: des te dichter je bij de datum van vertrek zit, des te voordeliger je uit bent.

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl