Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Loano

Zeer populaire vakantiebestemming met gezellige boulevard

Loano is een zeer populaire vakantiebestemming dankzij haar gezellige boulevard, het lange strand met tropische palmbomen en de vele cafeetjes en restaurants. In de zomermaanden is het gezellig druk rondom de boulevard. Dit maakt Loano de ideale bestemming voor een lekker relaxte vakantie vol culinair genot.

Lang geleden…

…hebben de Romeinen Loano gesticht. Er zijn nog een aantal mooie monumenten uit deze tijd te vinden in de stad. Een voorbeeld hiervan is de prachtige mozaïekvloer in het gemeentehuis. Maar er zijn tal van andere monumenten die je tegenkomt tijdens een wandeling door de smalle straatjes. In het historische centrum vind je bijvoorbeeld de kerk San Giovanni Battista. Deze kerk is in 1340 gebouwd door de bisschop van Luni, Antonio Fieschi. De kerk heeft mooi versierde Gotische deuren en lancetvensters. In 1870 is de kerk vergroot en kreeg de voorgevel een neogotisch uiterlijk. Ook de fontein op Piazza Massena is een mooi stukje architectuur.

De grotten van Toirano

Voor wat verkoeling kun je een uitstapje maken naar de grotten van Toirano. De grootste grottenverzameling van Europa, die in de jaren 50 publiek toegankelijk is gemaakt. De grootste grotten zijn de Grotta della Bàsura (grot van de heksen) en de Grotte di Santa Lucia (met een boven- en ondergedeelte). Waan je een weg in het primitieve leven van onze voorouders. In de grotten zie je niet alleen mooie rotsen, maar ook sporen van prehistorische dieren. In de Hal van Mysteries vind je bewijs dat er grotbewoners geleefd hebben. Er doet een verhaal de ronde dat het een soort ritueel was om potten tegen de wand te gooien, aangezien er veel scherven zijn gevonden. Ook zijn er afdrukken gevonden van voeten, handen en knieën. Spannend…

Bloemenriviera.nl