Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Maak gebruik van wifi aan de bloemenrivièra

Kijk jij ook al uit naar je volgende vakantie? Een vakantie is natuurlijk het moment om even ultiem tot rust te komen. Het enige wat je hoeft te doen, is genieten van de rust en vrijheid die je hebt. Als je kiest voor een vakantie aan de bloemenrivièra, kun je ook nog eens genieten van prachtige stranden en goede faciliteiten. Echter, iets waar veel mensen wel problemen mee ondervinden, is het vinden van bestemmingen met een betrouwbaar wifi netwerk. Bovendien is het ook belangrijk om bepaalde veiligheidsmaatregelen te nemen wanneer je gebruik wilt gaan maken van een openbaar wifi netwerk. Wil je meer weten over wifi aan de bloemenrivièra? Lees dan zeker even mee.

Wifi gebruiken in het buitenland

Het internet is voor velen een onmisbaar medium geworden. Tijdens een vakantie wil men bijvoorbeeld gebruik kunnen blijven maken van sociale media, dit om bijvoorbeeld vakantiefoto’s te delen met vrienden en familieleden. Bovendien is het ook fijn om in de avond een serie of film te kunnen kijken via het internet. Zelfs het bekijken van Nederlandse TV in het buitenland is mogelijk wanneer je op vakantie bent. Op toeristische plekken zijn over het algemeen veel plekken met een openbaar wifi netwerk. Dit is fijn voor jou als toerist, maar je moet je wel bewust zijn van het risico dat je hiermee neemt. Zo zijn er risico’s die openbare netwerken met zich meebrengen. Hier vertellen we je graag meer over.

Foto via Unsplash

De risico’s van openbare internetverbindingen

Wanneer jij verbindt met een openbaar wifi netwerk deel je via dit netwerk gegevens met het internet. Deze informatie wordt dan gedeeld met het internet. Dit kunnen leuke kiekjes zijn die je plaatst op social media maar ook privacygevoelige informatie. Deze informatie wil je natuurlijk het liefst voor jezelf houden en niet delen met de rest van de wereld. Zijn deze gegevens toch de wereld in gekomen doordat het een hacker gelukt is om toegang te krijgen tot een wifi netwerk dan word je als eigenaar niet vrolijk. Logischerwijs heb jij er belang bij om te voorkomen dat dit ook het geval is met jouw gegevens, want het levert je een hoop gedoe en misschien zelfs kosten op wanneer criminelen in het bezit zijn van jouw inloggegevens, zeker als het om zaken als online bankieren gaat.

Foto via Unsplash

Zorg voor een veilige verbinding met het internet

Om te voorkomen dat jij het slachtoffer wordt van cybercriminelen die je gegevens proberen te bemachtigen, is het aan te raden om veiligheidsmaatregelen te nemen. Echter, veel mensen zijn zich niet bewust van het gevaar dat zij lopen wanneer zij verbinding maken met openbare netwerken, waardoor zij ook niet weten welke maatregelen zij zouden kunnen nemen. De volgende maatregelen kunnen zeer effectief zijn in het verbeteren van je online veiligheid wanneer je gebruikmaakt van openbare netwerken. 

Foto via Unsplash

Installeer een VPN

VPN is de afkorting van Virtual Private Network, je eigen privé netwerk dus. Dit netwerk biedt je verschillende voordelen. In principe leidt een VPN alle gegevens die jij deelt met het internet om. Deze worden eerst naar een andere computer gestuurd, die ze weer deelt met het internet. Hierdoor is het voor sites en apps die jij gebruikt, niet mogelijk om te zien waar jij je bevindt. Tijdens een vakantie is dit ideaal, want het biedt je de mogelijkheid om films en series te kijken die eigenlijk niet beschikbaar zijn op jouw locatie. Als je aan de bloemenrivièra op vakantie bent, kun je dus gewoon Nederlandse content bekijken op jouw favoriete streamingdienst. Daarnaast helpt een VPN je ook om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van cybercriminaliteit

Wanneer een VPN de gegevens die jij deelt met het internet omleidt, versleutelt het deze eerst. Dit is erg belangrijk, want hierdoor is het voor kwaadwillenden die toegang hebben tot deze gegevens niet zomaar mogelijk om hier iets mee te doen. Zij kunnen dan niet achterhalen of bepaalde data privacygevoelige gegevens bevatten of niet. Juist wanneer je op vakantie bent en veel gebruikmaakt van openbare wifinetwerken, is het verstandig om gebruik te maken van een VPN. 

Foto via Unsplash

Gebruik mobiel internet voor belangrijke, privacygevoelige zaken

Een VPN verhoogt de mate van veiligheid wanneer je gebruikmaakt van een openbaar wifinetwerk aanzienlijk. Toch is het niet zo dat je volledig immuun bent voor cybercriminelen. Ondanks dat al jouw gegevens versleuteld zijn wanneer je gebruikmaakt van een VPN, is er toch een hele kleine kans dat het een hacker lukt om de gegevens te ontsleutelen. Hoe klein deze kans ook is, met bepaalde zaken wil je dit risico niet nemen. Daarom is het verstandig om bijvoorbeeld gebruik te maken van mobiel internet wanneer je inlogt in de online omgeving van je bank. Ook wanneer je gebruikmaakt van je DigiD, is het aan te raden om mobiel internet te gebruiken. Dit is een directe verbinding van jou met het internet, waardoor het voor een hacker niet zomaar mogelijk is om hierop in te breken.

Hoe houd jij jouw gegevens veilig?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl