Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

San Remo

Bruisende stad op de grens met Frankrijk

Op minder dan een uur rijden van Nice en op slechts 40 minuten van Monaco vind je de mooie stad San Remo. Een prachtige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Aan de westkant grenst de stad aan Frankrijk en zijn plaatsen als Saint Tropez en Cannes dichtbij. Aan de oostkant van de stad liggen mooie plaatsen als Albenga en Finale Ligure. San Remo zelf heeft bovendien ook genoeg te bieden.

Ontdek de stad!

San Remo is een badplaats met 50.000 inwoners in de Italiaanse provincie Imperia in de regio Ligurië. De Italianen schrijven de stadsnaam vaak aan elkaar. De naam is namelijk afgeleid van Sant’Eremo di San Romolo. Deze naam refereert naar Romulus van Genoa, een oude heerser van de stad en omliggende regio. In de Ligurische taal werd de volledige naam vervolgens verkort tot San Rmu en dit is uiteindelijk in de volksmond Sanremo geworden. De stad wordt ook wel bloemenstad genoemd vanwege de bloemenmarkt.

In de mooie middeleeuwse wijk La Pigna kun je alleen te voet komen. Als je vanaf hier naar boven loopt, heb je een prachtig uitzicht over de stad. De wijk zit vol met kleine kerken, poortjes en pleinen, dus je kijkt hier je ogen uit. Ook shoppen kun je goed in deze wijk. De Via Matteotti is de belangrijkste winkelstraat. Grenzend aan het oude centrum vind je de markthal waar je de hele week verse groenten en vis kunt kopen. Kijk ook eens rondom de markthal, want hier vind je gezellige kleine eettentjes.

Evenementen in San Remo

San Remo staat behalve als chique badplaats ook bekend om het jaarlijks terugkerende Festival van San Remo. Dit festival wordt elk jaar in februari of maart gehouden. De eerste editie van dit festival vond plaats in 1951. Het Festival van San Remo is uitgegroeid tot het belangrijkste Italiaanse festival van de populaire muziek. Een ander evenement is de wielerklassieker Milaan-San Remo. Dit is de eerste grote wielerklassieker van het jaar. De tocht van 298 km is de langste professionele eendagskoers. Wielerliefhebbers noemen de tocht ook wel La Classicissima of La Primavera (de lente). Voor nog meer vermaak kun je een kijkje nemen in het casino, misschien wel de populairste attractie van de stad. Waan je in de jaren 70 sfeer en speel een potje roulette.

Bloemenriviera.nl