Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

La Spezia

Moderne havenstad, uitzonderlijk in de Bloemenrivièra!

La Spezia is één van de belangrijkste militaire en commerciële havensteden van Italië. Bijna alle gebouwen in de stad zijn in de 19e eeuw gebouwd. Bijzonder voor een stad aan de Bloemenrivièra en daarom zeker de moeite waard voor een bezoek!

Moderne stad

La Spezia is de hoofdstad van de provincie La Spezia, één van de vier provincies van Ligurië. De stad ligt ten zuidoosten van Genua en kent zo’n 100.000 inwoners. Aan het begin van de 19e eeuw zag Napoleon een belangrijke kans om de stad als militaire haven in te richten. In 1927 werd La Spezia vervolgens een bisschoppelijke stad. De bezienswaardigheden in Genua zijn wat moderner dan je van de Bloemenrivièra gewend bent. Zo kun je een bezoekje brengen aan de moderne kathedraal Cristo Re all Spezia. Deze kathedraal ligt aan de Piazza Europa.

Maar er is wel kunst uit vroegere tijden te bewonderen, bijvoorbeeld in het Lia Art museum. En bovenop de heuvel vind je het San Giorgio kasteel. Dit kasteel is gemakkelijk te bereiken met een lift vanaf de Via del Prione.

Een uitstapje naar Porto Venere

Vanuit La Spezia kun je gemakkelijk per fiets of lopend de omgeving verkennen. Om de moderne stijl van de stad achter je te laten, kun je een bezoekje brengen aan het nabijgelegen Porto Venere. Dit is een karakteristiek oud stadje gebouwd tegen een rotsachtige berghelling. Je zult dus veel steile straatjes en traptreden tegenkomen. In deze stad kun je de kathedraal San Lorenzo met indrukwekkende citadel bezoeken. Of ga langs de San Pietro kerk uit de 13e eeuw. De prachtige marmeren vloer stamt zelfs uit de 6e eeuw. Vanaf deze kerk heb je een schitterend uitzicht over de Golf van La Spezia en de bijbehorende eilandjes Tino en Palmaria.

Bloemenriviera.nl