Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De meest unieke activiteiten in La Spezia

Wanneer je op vakantie bent wil je er natuurlijk ook weleens op uit. Ga jij op vakantie naar La Spezia maar heb je nog geen idee wat je wilt gaan doen? Dan heb ik een aantal aanraders voor je op een rijtje gezet. Ik ben namelijk opzoek gegaan naar de meest unieke activiteiten in La Spezia. Word jij over deze activiteiten net zo enthousiast als ik?

Cinque Terre tour met heerlijke Limoncello

cinque terre

Foto via Pixabay

Vanaf het centraal station vertrek je met de trein over een adembenemend traject naar het kleurrijke Vernazza. Na genoten te hebben van het uitzicht op de baai met kraakhelder water vertrek je naar het plaatsje Monterosso. Hier kun je proosten en genieten van een heerlijke regionale borrel, een ijskoude Limoncello. Ten slotte reis je per trein af naar het plaatsje Riomaggiore om te zien hoe de lokale inwoners met hun traditionele bootjes vissen. Je kunt je in ieder geval voorbereiden op een heerlijke dag!

Leer de lekkerste Italiaanse gerechten maken

pasta

Foto: Matheus Frade via Unsplash

Kan jij net zoals ik zo onwijs genieten van die heerlijke pasta’s, bruchetta’s of pizza’s uit de traditionele steenoven? Dan is een kookworkshop wellicht iets voor jou. De lekkerste gerechten en achtergrondverhalen worden uitgebreid met je gedeeld. Het leuke hiervan is dat je nog eens in contact komt met lokale inwoners. Tijdens een workshop kun je genieten van de lekkerste traditionele rode en witte wijnen en leer je maar liefst drie authentieke gerechten bereiden. En in plaats van die standaard souvenirs neem je nu kookvaardigheden mee naar huis waar je je hele leven nog wat aan zult hebben!

Vaar de zonsondergang tegemoet!

zonsondergang

Foto: Rachel Cook via Unsplash

Schemer, tijd voor het diner zou je denken. Toch? Je kunt er ook voor kiezen om samen van een professionele gids aan boord stappen van een gerestaureerde vissersboot. Rond 20.00 uur kom je aan Portovenere kanaal. Je zult tijdens deze boottocht getrakteerd worden om de allerlekkerste hapjes zoals quiches, kruidige focaccias en verse mosselen. Onder het genot van een heerlijk wijntje zul je de zonsondergang tegemoet varen. Zorg dat je je camera bij de hand hebt want het levert schitterende foto’s op!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl