Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Haal het meeste uit je bezoek aan Cinque Terre

Cinque Terre is een typisch voorbeeld van een plaats die bekender is van haar foto’s dan van haar naam. De naam zal misschien niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar de prachtige foto’s heeft iedereen wel een keer gezien. Cinque Terre is pas laat in de twintigste eeuw ontdekt en is daarom ook pas sinds 1997 in de UNESCO werelderfgoedlijst opgenomen. Het is vaak een misvatting dat er één dorp is dat Cinque Terre heet. Maar Cinque Terre is een verzameling van vijf dorpjes: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De mooiste plekjes en activiteiten komen in dit blog voorbij.

cinque-terre-view

Foto via Pixabay

Trek meerdere dagen uit voor een bezoek

De dorpjes van Cinque Terre staan voornamelijk bekend vanwege hun bebouwing met historische, kleurrijke huisjes. Ze zijn verspreid over een afstand van tien kilometer aan de prachtige noordwestkust van Italië in Ligurië. Vaak stoppen toeristen hier onderweg naar hun bestemming alleen even om een foto te maken. Maar daar doe je Cinque Terre echt tekort mee, want er zijn ook prachtige wandelroutes. Het is aan te raden om minimaal twee à drie dagen uit te trekken. Zo kun je ook de plekken ontdekken die het massatoerisme nog niet heeft bereikt.

Neem een van de prachtige wandelroutes

Een belangrijke reden waarom Cinque Terre is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst is vanwege de vele prachtige wandelpaden. Er zijn bijna veertig wandelpaden die allemaal bewegwijzerd zijn. Het adembenemende wandelpad langs de kust (Sentiero Azzurro) was vroeger de enige verbinding tussen de dorpjes. De paden in de bergen zijn vaak smal en lopen langs de wijngaarden, of omhoog naar het Nationaal Park. Raadpleeg bij regen wel even de website van het Nationale Park  om te checken of de paden open zijn. De mooiste stukken op het pad vind je tussen Corniglia en Vernazza, dit is een pad van drie kilometer lang.

sentiero dell'amore

Foto van Kathleen Claes

Neem de boot tussen de dorpjes van Cinque Terre

De meeste toeristen rijden met de trein tussen de dorpjes. De Cinque Terre Express kost vier euro per kaartje en is de snelste manier om van het ene dorp naar het andere te komen. Maar in het hoogseizoen vaart ook de boot, en dit is niet de snelste, maar wel met uitstek de mooiste optie om je tussen de dorpjes te bewegen. Zodra je de haventjes uitvaart kun je prachtige foto’s nemen vanaf het water die je normaal gesproken niet kunt nemen. Zo heb je de unieke foto’s te pakken die niet veel mensen hebben!

boot-cinque-terre

Foto via Pixabay

Enthousiast geworden? Bekijk dan hier ons aanbod aan de Italiaanse Bloemenrivièra. 

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl