Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Watersporters opgelet, dit is de Bloemenrivièra!

In de warme zomermaanden is het heerlijk om op het water te vertoeven: lekker kanoën of waterskiën en tegelijkertijd een beetje afkoelen, wat mij betreft een perfecte combinatie. Ben jij net als ik een liefhebber van watersport of wil je de watersport graag ontdekken? Lees dan snel verder over de verschillende soorten watersport en de mogelijkheden tot watersport aan de Bloemenrivièra!

Mijn liefde voor watersport

Mijn liefde voor water ontdekte ik al als klein kind. Op de camping moest en zou een glijbanenpark aanwezig zijn en meerdere zwembaden, want hier verbleef ik het liefst de hele dag. Vanaf toen heb ik steeds meer watersporten ontdekt. Op surfkamp in Frankrijk of windsurfen in Oostenrijk, ik heb van alles geprobeerd. Deze liefde voor watersport heb ik tijdens mijn werk als animatrice over proberen te brengen op gasten door elke dag aquagym te geven en kano-excursies te organiseren.

aquagym blog watersport aan de bloemenrivièra

Het fijne van deze activiteiten vind ik dat je wel beweegt, maar niet na vijf minuten uitgeput bent vanwege de hitte, iets wat je wel snel hebt als je een stukje gaat hardlopen in hartje zomer. Een verkoelende activiteit dus, maar hoe maak je een keuze tussen alle watersportactiviteiten en hoe weet je waar je deze sport kunt beoefenen?

Watersport aan de Bloemenrivièra

Aan de Italiaanse Bloemenrivièra vind je tal van watersportaanbieders, eigenlijk vind je er in elk dorp wel een paar. Lijkt het je leuk om eens te duiken? Doe dit in de buurt van het eiland Gallinara (vlakbij Albenga). Er leven hier tal van mooie vis- en plantsoorten, waardoor je zeker weet dat je een geweldige ervaring hebt.

Altijd al eens willen zeilen? Volg een zeilcursus in de haven van Alassio of Imperia. Hier kun je trouwens ook zeilboten huren voor als je al wat meer ervaren bent. Voor een perfecte windconditie kun je het beste in de lente of herfst gaan, maar ook als je gebonden zit aan de zomerperiode heb je een mooie zeilervaring.

Imperia Porto

Voor windsurfen kun je in Alassio of Pietra Ligure goed terecht. De stranden van deze twee steden zijn wat minder overbevolkt in de zomer, waardoor je hier veel ruimte hebt. De windcondities hier zijn wel meer voor de gevorderde windsurfer, beginners kunnen beter naar het strand van San Remo. Hier zijn de golven rustiger en dus makkelijker te beheersen.

Liever een iets minder fanatieke wateractiviteit? Kies dan voor parasailen. Vanuit de lucht heb je een prachtig uitzicht over de kuststrook, terwijl je rustig toekijkt vanuit je zitje. Van veraf ziet deze activiteit er misschien eng uit, maar dit is het zeker niet! Een goed alternatief als je het kitesurfen liever aan de experts overlaat.

parasailing blog watersport aan de Bloemenrivièra

Je volgende vakantie één van bovenstaande watersporten uitproberen? Verblijf bijvoorbeeld in Residence dei Fiori of Residence Riviera in Pietra Ligure. Bekijk hier ons complete aanbod!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl