Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Albenga

Goede combinatie van strand en cultuur

Als je op zoek bent naar een stad waar je zowel cultuur kunt snuiven als van de kust kunt genieten, dan ben je in Albenga op de juiste plek. Het oude stadscentrum is goed bewaard gebleven en valt op door de vier grote torens die al van veraf te zien zijn.

Middeleeuws Albenga

Als je Albenga binnenloopt, zie je aan alles dat het een oude stad is. Er brak een moeilijke periode aan voor de stad toen de rivier de Centa haar bedding wijzigde. Hierdoor verdween namelijk de haven, en in de middeleeuwen was Albenga een belangrijke havenstad. Er is dus weinig bijgebouwd of herbouwd sinds die tijd. Voor toeristen is dat tegenwoordig natuurlijk geweldig, want daardoor herbeleef je echt het verleden in deze stad. In de Romeinse tijd werd de stad Albingaunum genoemd. Langs de rivier de Centa zijn resten gevonden van graftombes en thermen uit de Romeinse tijd. De Romeinen gebruikten de stad als uitvalsbasis om olie, wijn en granen te verschepen.

Parels van het centrum

Het middeleeuwse stadscentrum van Albenga wordt gezien als één van de mooiste in de regio Ligurië. Er zijn verschillende mooie bouwwerken te vinden zoals de vier torens en de kathedraal San Michele. Deze kathedraal ligt aan het Piazza San Michele en is gebouwd in 400 na Christus. Ook kun je een bezoekje brengen aan het bisschoppelijk paleis of het Museum Civico Ingauno, in de toren van het Palazzo Vecchio. Vanuit dit museum krijg je ook toegang tot de beroemde doopkapel uit de 5e eeuw. Op zaterdag moet je zeker even over de markt lopen, want hier vind je echt van alles. Van kazen en vlees tot keukengerei en schilderijen. Hou je van olijven? Bezoek dan ook het olijvenmuseum aan de Via Mameli.

Bloemenriviera.nl