Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Pietra Ligure

Een ideale uitvalsbasis aan de Ligurische kust

De stad Pietra Ligure dankt haar naam aan de imposante kalkstenen rotsen waarop het oostelijke deel van de stad gebouwd is. Deze rotsen werden decennia lang gebruikt als controlepost langs de kust. Vroeger was Pietra Ligure een belangrijk maritiem centrum. Om deze reden vind je nu nog steeds scheepswerven terug net buiten de badplaats. Inmiddels is Pietra Ligure een zeer geliefde badplaats voor toeristen. De stad heeft een prachtig zandstrand aan een gezellige boulevard.

To do in Pietra Ligure

De badplaats Pietra Ligure ligt tussen Alassio en Savona aan de Italiaanse Bloemenrivièra. Kenmerkend van de stad is het oude stadscentrum met haar smalle straatjes. In dit centrum kun je onder andere Piazza XX settembre bezoeken. Op dit plein staat de Chiesa di San Nicolò kerk. In de zomer geniet je in de avondzon van concerten die worden gegeven op het plein voor de kerk.

Om de stad verder te ontdekken is een wandelroute langs de verschillende monumenten een aanrader. Spot tijdens deze wandeling de Romeinse bruggen, de dom en het oude kasteel Il Castello. Dit kasteel bevindt zich achter het historische centrum en is gebouwd tijdens de Romeinse periode. In de jaren ’50 is het kasteel gerestaureerd en omgetoverd tot lokale ontmoetingsplaats. Inmiddels heeft Italiaans restaurant Al Castello zijn intrek genomen in dit kasteel. Rust hier dus vooral even uit en geniet van een lekker hapje eten.

Op stap!

Wil je meer kustplaatsen aan de Italiaanse Bloemenrivièra ontdekken? Vanuit Pietra Ligure kun je gemakkelijk met de trein of auto naar één van de andere kustplaatsen afreizen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Albenga. Hier kun je het prachtige historische centrum met de bekende vier torens bewonderen. Of breng een bezoekje aan Genua, de hoofdstad van de regio Ligurië. Genua is de grootste havenstad van Italië met verschillende bezienswaardigheden zoals de Kathedraal van San Lorenzo en mooie pleinen zoals het Piazza Banchi.

Bloemenriviera.nl