Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Imperia

De stad is verdeeld in twee delen door de rivier de Impero

Op 30 km van San Remo ligt het mooie Imperia, een ideale stad om tot rust te komen. De stad ligt direct aan zee, beschikt over een mooie haven en diverse stranden. Midden door de stad loopt de rivier de Impero, die de stad in twee delen verdeeld.

Twee delen

De twee delen van de stad zijn Porto Maurizio in het westen en Oneglia in het oosten. Van oudsher zijn dit vijandige gebieden. Zowel op economisch als op politiek vlak waren de twee stadsdelen rivalen van elkaar. Porto Maurizio viel onder het district Genua en Oneglia was trouw aan het Franse hertogdom Savoye. Tegenwoordig is er geen sprake meer van rivaliteit, maar er zijn wel nog twee aparte stadscentra. Beide delen hebben ook hun eigen haven en op verschillende dagen hun eigen markt. In Porto Maurizio is de markt op donderdagochtend en in Oneglia op woensdag- en zaterdagochtend.

Stranden

Imperia heeft veel verschillende soorten stranden, van zand- tot rotsstranden. In Oneglia zijn de wat ruwere rots- en kiezelstranden te vinden. In Porto Maurizio lopen zandstranden over in kiezelstranden, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de haven.

Culinair

De culinaire reiziger kan zijn hart ophalen in Imperia. Het stadsdeel Oneglia was vroeger bekend vanwege de olie en pasta, Porto Maurizio stond bekend voor zijn vis en het toerisme. Probeer een focaccia met de typische, ligurische pesto of speciale olijfolie uit Oneglia of een verse vis uit Porto Maurizio.

Bloemenriviera.nl