Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Motortour langs de bloemenriviera

De Italiaanse bloemenriviera is prachtig en enorm veelzijdig. Cultuur-, natuur- of  strandvakantie, het kan allemaal in deze regio. De bloemenriviera is met de motor goed te bereiken, heeft leuke avontuurlijke wegen en er is genoeg te zien en doen tijdens je motortour. Wat dan precies, dat lees je hier.

Cinque Terre, vijf adembenemende pareltjes

Een bezoek aan Cinque Terre staat bij vele reisliefhebbers op de bucketlist. Niet gek, want de charme van deze kustplaats is bijna onweerstaanbaar. Cinque Terre bestaat uit vijf kleurrijke dorpjes aan de kust. De huisjes zijn tegen steile rotsformaties opgebouwd en liggen recht aan zee. Een unieke plek, en sinds 1997 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een aanrader dus om deze 5 dorpjes te bezoeken tijdens een motortour. In principe is een dag voldoende maar neem zeker de tijd als je de tijd hebt.

Cinque terre - motortour

De kleurrijke ruïne Bussana Vecchia

Op enkele kilometers van San Remo ligt Bussana Vecchia. Dit middeleeuwse dorpje werd in februari 1887 verwoest door een aardbeving. Meer dan tweeduizend inwoners verloren hierbij het leven. Veel inwoners waren op het moment van de beving in de kerk, welke bijna volledig instortte. Enkel de kerktoren bleef overeind staan. Het dorp was veranderd in een ruïne en vele jaren was het een verlaten plaatsje. Rond de jaren zestig herontdekten verschillende kunstenaars het dorp en brachten met hun ateliers weer leven en kleur naar Bussana Vecchia. Vervallen huisjes en gebouwen wisselen elkaar hier nu af met kleurrijke kunst en wild groeiend groen.

Bussana Vecchia - motortour

De Grotten van Toirano

Toe aan wat verkoeling tijdens je motortour langs de bloemenriviera? Bezoek dan eens de grotten van Toirano. De temperatuur is hier met 18 graden altijd aangenaam. De grotten van Toirano bestaan uit een netwerk van vijftig grotten gelegen op de helling van een kalkstenen massief. In de grotten zijn nog veel sporen en overblijfselen van mens en dier te vinden, die vroeger in deze grotten leefden. Nieuwsgierig geworden? Check het blog van Renske over de Grotten van Toirano.

Grotten - Motortour

Alles gereed voor je volgende avontuur naar de bloemenriviera? Zorg dat je motoruitrusting in orde is voordat je op reis gaat. Bij Helmonline.nl vindt je Schuberth C3 Pro helmen, met uitstekend comfortniveau door het extreem lage geluidsniveau en optimale ventilatie. Wel zo fijn als je een aantal dagen gaat touren langs de Bloemenriviera.

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl