Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Typisch Italiaanse producten voor thuis

Italië staat bij iedereen bekend om het heerlijke eten. De steenoven pizza’s, vers gemaakte pasta’s, frisse risotto en olijven. Om het nog beter te maken drink je hierbij ook nog eens de lekkerste Italiaanse wijnen. Onder het genot van de aangename avondtemperaturen proef je Italië op z’n best. Start jouw dag in Nederland altijd goed met een espresso of cappuccino? Ga hier dan eens uitgebreid voor zitten en kijk wat voor typisch Italiaanse producten en gewoonten je nog meer in huis kunt halen.

Typisch Italiaanse producten, bloemenriviera

Italian vibe

Helaas kun je de prachtige landschappen van Italië niet meenemen naar huis. Alleen wegzwijmelen bij alle adembenemende foto’s. Die heerlijke ritjes op een typisch Italiaanse Vespa langs de glooiende heuvels, kleurrijke havens, prachtige steden en de kust. Al kun je in Nederland wel zo’n gave Vespa aanschaffen om lekker te touren! Zorg er dan wel voor dat je goed verzekerd bent. Diks Verzekeringen kan helpen om de juiste en goedkope brommerverzekering af te sluiten. Zo kun je onbezorgd genieten van de Italiaanse vibes onder de Nederlandse zon!

Typisch Italiaanse producten, Vespa

Thuis in de Italiaanse keuken

Ben je echt een liefhebber van eten of probeer je graag producten uit het vakantieland zelf? Breng dan in Italië een bezoek aan een agriturismo. In deze accommodaties ervaar je het ultieme Italiaanse vakantiegevoel. Eet gerechten die bereid worden met Italiaanse producten uit eigen tuin of regio. Wie weet zijn er zelfs workshops waar je aan mee kunt doen. Zo leer je de beste Italiaanse gerechten te maken voor thuis. ‘s Avonds eet je heerlijk met alle gasten aan een grote lange tafel onder de sterrenhemel.

De Bloemenrivièra staat bekend om de vele olijfbomen waarmee de lekkerste, typisch Italiaanse producten gemaakt worden. Pesto komt bijvoorbeeld uit deze regio. Ieder stadje heeft weer zijn eigen recept, dus vergeet niet om meerdere recepten mee te nemen en thuis te proberen, zoals met pijnboompitten of walnoten. Een andere leuk gerecht die makkelijk thuis te maken is, is de hartige taart, zoals de tarta marinara. Deze is gevuld met paddenstoelen, Italiaanse kruiden, snijbiet en verse kaas. Tip: vergeet niet om kruiden mee naar huis te nemen voor de echte Italiaanse smaak!

Typisch Italiaanse producten, wijngaarden Bloemenriviera

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl