Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo

Hoewel de term agriturismo onder veel vakantiegangers nog niet zo bekend, kunnen we het ook vergelijken met een B&B, alleen vind je een agriturismo alleen in Italië. Deze term biedt namelijk zoveel meer dan een ‘gewone’ accommodatie waar je overnacht. Nee, een agriturismo op zich is al vakantie vieren en de cultuur ontdekken. Het zijn voormalige boerenbedrijven waar je als vakantieganger ook kunt overnachten. Stel je maar eens voor dat je tussen de wijngaarden en olijfgaarden overnacht, waar je de lokale wijn direct kunt proeven.

Italiaanse cultuur en gastvrijheid

Elke agriturismo is anders en wordt bepaald door de eigenaren zelf. Vaak families die deels op het land werken voor het boerenbedrijf en deels het vakantieverblijf runnen. Dit is de leukste manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Bij veel agriturismo’s kun je dan ook ’s avonds aan tafel schuiven om mee te eten. De geheime familierecepten van de Italiaanse oma’s en moeders, die kun jij proeven!

Neem een duik in het zwembad om af te koelen tijdens de warme zomerdagen en rust lekker uit onder de pijnbomen; een vakantie in een deze accommodatie kan niet meer stuk! Laat je verwelkomen door de Italiaanse families. Geniet van de luxe en de cultuur die jij gaat ontdekken tijdens jouw vakantie in een deze accommodatie.

Bloemenriviera.nl