Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Tips voor internet in het buitenland

 Op vakantie naar de Bloemenrivièra of een andere Europese bestemming? Sinds juni 2017 is het niet langer nodig om haastig op zoek te gaan naar een restaurant met wifi. Zoals je vast al weet kun je sindsdien binnen de EU gewoon gebruik maken van jouw internetbundel. En stiekem is dat toch wel heel erg fijn, want wij Nederlanders zijn toch wel een beetje verslaafd aan onze mobiele telefoon. Maar internet in het buitenland, hoe zit dat nou precies? Dit plus enkele handige tips deel ik graag in dit blog!

Altijd en overal online

Een bericht sturen naar het thuisfront dat je veilig bent aangekomen of een foto doorsturen van die overheerlijke Italiaanse pizza. Dat kan gewoon met een Sim Only in het buitenland. Het enige verschil is dat je over de grens over een maximale internetsnelheid van 3G beschikt in plaats van over de gebruikelijke 4G. Maar buiten dit om is alles gewoon zoals je dat thuis gewend bent.

tips voor internet in het buitenland

Roaming: hoe zit dat nou precies?

Een woord dat iedereen bekend in de oren klinkt maar waarvan toch weinig mensen weten wat het nu precies inhoudt. Simpelweg betekent roaming gewoon internetten in het buitenland. Duidelijk! Maar moest je die roaming nu aan- of juist uitzetten? Sinds internetten in het buitenland zonder wifi mogelijk is moet je je roaming aanzetten wanneer je de grens overkruist. Pas dan kun je zorgeloos gebruik maken van je bundel en kost het jou helemaal niets extra.

Ook offline nooit meer verdwalen

Toen ik dit kort geleden ontdekte kon ik alleen maar denken “Waarom wist ik dit niet eerder?”. Google Maps maakt het namelijk mogelijk om voor vertrek kaarten te downloaden zodat je deze later gewoon offline kunt gebruiken. Persoonlijk is Google Maps mijn grootste vriend tijdens vakanties. Op zoek naar dat ene mooie strand of dat overheerlijke restaurant, Google Maps is de redder in nood. Wanneer alles dan van je databundel afgaat kan dit behoorlijk oplopen. Typ voor je vertrek de naam van het land of plek in en kies voor ‘opslaan’ om de kaart te downloaden en op te slaan. Deze vind je later gemakkelijk terug in je Google Maps app. Hier lees je hoe je makkelijk je eigen citymap samenstelt met alle hotspots waar je langs wilt!

tips voor internet in het buitenland

Check, check en dubbelcheck

Bijna overal in de EU kun je kosteloos gebruik maken van jouw (Sim Only) internetbundel. Toch is het belangrijk om dit even na te kijken voor vertrek. Mocht het zo zijn dat jouw vakantieland niet binnen de zone 1 landen valt kunnen de kosten hoog oplopen. Check dit dus even van tevoren!

Sluit jouw Sim Only af voor vertrek!

Bij Telfort sluit je zo’n Sim Only abonnement af en zorg je ervoor dat je zorgeloos en zonder extra kosten gebruik kunt maken van internet in het buitenland. Maak de keuze uit  0 GB, 1 GB, 5 GB of 10 GB per maand. Het grote voordeel van een Sim Only abonnement bij Telfort? MB’s die aan het einde van de maand niet op zijn neem je gewoon mee en vervallen pas na twee maanden. Voor slechts één euro sluit je onbeperkt bellen af. Zo kun je het thuisfront vertellen wat je die dag allemaal hebt meegemaakt tijdens je vakantie zonder je ook maar ergens druk om te maken!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl