Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Doen: Pista Ciclabile

De beste manier om de Bloemenrivièra te ontdekken? Dat is gewoon oer-Hollands op de fiets. Pista Ciclabile is een uniek fietspad langs de kust van de Bloemenriviera. Het 24 kilometer lange fietspad is  aangelegd over een oude spoorbaan. Op dit vlakke fietspad heb je geen last van ander verkeer en je hebt een prachtig uitzicht. De perfecte plek dus voor een ontspannen fietstocht.

Het verhaal

Het fietspad loopt over de oude spoorbaan van de trein tussen Genoa en Ventimiglia. Sinds dat de lijn werd aangelegd in 1872 waren er problemen, omdat het een enkelspoor was. In 2001 verplaatste de trein naar een dubbelspoor in het binnenland. In 2008 begon de aanleg van het fietspad, dat sinds 2014 klaar is. Het pad is volledig bestraat en alle treintunnels zijn gerestaureerd. Stations en oude gebouwen zijn omgebouwd tot restaurants en langs het fietspad zijn rustplekken gemaakt, waar je even letterlijk stil kunt staan bij het uitzicht. Leuk om te weten: in 2015 was het pad onderdeel van de Giro d’Italia.

fietsen langs de kust van Pista Ciclabile

De route

Wanneer je over het 24 kilometer lange fietspad langs de Ligurische zee fietst kom je langs acht verschillende vissersdorpjes. Het eerste dorpje waar je langs komt is San Lorenzo, waar de kleurrijke huisjes van de vissers uitkijken over de zee. Vanaf San Lorenzo rijd je naar Costarainera, een dorpje op een heuvel 240 meter boven het zeeniveau. Vervolgens fiets je langs Cipressa en Riva Ligure. Hier is een bezoekje aan de haven zeker de moeite waard is. Vanaf hier rijdt je rechtstreeks naar Santo Stefano, waar je prachtige kappelletjes en kerken vindt. Via Arma di Tagia fiets je naar het toeristische San Remo, de stad van de bloemen. De laatste stop op de route is Ospedaletti, een stad met schitterende natuur en bijzondere mythes.

Pista Ciclabile

Fietsverhuur in Pista Ciclabile

Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om een fiets te huren. Bijna elk stadje langs de pista Ciclabile heeft een fietsverhuur. Langs het fietspad zelf zijn verschillende kiosken waar je een fiets kunt huren. Op sommige plekken zijn ook elektrische fietsen te huur.

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Residence Villa Giada

Imperia

  • Drie zwembaden
  • Gecombineerd sportveld
  • Kinderspeeltuin

Residence Villa Giada is een familievakantiepark in de bergen met uitzicht op de vallei. Er zijn maar liefst drie zwembaden en kinderspeeltuin.

Bloemenriviera.nl