Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De grotten van Toirano

Wie in de buurt van Loano verblijft aan de Bloemenrivièra, moet zeker eens een bezoekje brengen aan de Grotten van Toirano. Op een warme zomerdag brengen de grotten je niet alleen de nodige verkoeling, maar je leert er ook een stukje meer over hun geschiedenis. Meer weten over deze grotten? Lees het in dit blog!

Een bezoekje aan de grotten van Toirano

De grotten van Toirano bestaan uit drie hoofdgrotten: Grotte Della Básura (grot van de heksen), Grotte di Santa Lucia Inferiore en Grotte di Santa Lucia Superiore. Tijdens je bezoek aan de grotten van Toirano, kom je als eerste bij de Grotte Della Básura. Als je op zoek bent naar sporen van hoe mensen en beren vroeger in deze grot leefden, moet je naar de ‘Hal van Mysteries’ in de Grotte Della Básura. Hier vind je van allerlei scherven van potten en afdrukken van voeten en handen. Ook vind je in deze grot botten en fossielen van beren. Zij beschouwden deze grot jaren als hun huis. Ondertussen loop je langs een aantal prachtige amfitheaters.

grotten van Toirano

Na je bezoek aan de Grotte Della Básura, ga je door naar de Grotte di Santa Lucia Inferiore. Je komt hier via een 120 meter lange gang. Op de muren van deze grot zie je een boel afbeeldingen van bloemen. Ook zie je aan het plafond hele grote stalactieten. Benieuwd naar hoe de Neanderthalers leefden? Breng dan ook nog een bezoekje aan de Grotte di Santa Lucia Superiore. De lagere gedeeltes van deze grot stammen af uit de ijstijd. Je vindt er zelfs nog stenen gereedschap. Bij de grot vind je ook een pelgrimskerk, gebouwd in de 15e eeuw. Achter het altaar begin je aan het 240 meter lange pad door de grot.

Tip: De tocht door de grotten duurt ongeveer 70 minuten en is daarom prima te combineren met een dagtripje naar Loano.

Grotten van Toirano - overzicht

Op zoek naar een verblijf in de buurt van Loano, zodat je een bezoekje kunt brengen aan deze grotten? Kijk hier voor meer informatie en zoek een vakantie uit die bij jou past. 

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl