Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De mooiste plaatsen aan de Bloemenrivièra

Houd jij, net als ik, van gekleurde huizen, pittoreske dorpjes en knusse haventjes? Ja? Dan is de Bloemenrivièra de perfecte regio voor jou om je vakantie door te brengen. De Bloemenrivièra staat bekend om haar klassieke dorpen, waar ik verliefd op ben geworden. Om ervoor te zorgen dat deze vonk bij jou ook overspringt, geef ik mijn top 3 van de mooiste plaatsen aan de Bloemenrivièra.

Wereldberoemde dorpen

Je raadt misschien al over welke dorpen ik het heb: Cinque Terre. De Cinque Terre bestaan uit vijf spectaculair gelegen dorpjes. Ze liggen in de wand van de rotsen, die zich uitstrekken als een pier. Op die rotsen liggen de vijf dorpjes aan de kust: Monterosse al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Geloof me, het maakt niet uit welk dorp je bezoekt: het uitzicht en de schoonheid zullen je verbazen.

Alle dorpjes bezoeken is wel echt een must.  Ik heb via een wandelpad alle dorpjes bezocht en dat was echt de moeite waard! Je komt niet alleen langs de meest kleurrijke dorpjes en mooiste haventjes, maar je ruikt de wijn- en olijfgaarden en je loopt langs rustige stukken strand. Tijdens het wandelen ruik je de geur van bloemen en je komt zeeën van bloemen tegen. Tip: maak hier prachtige foto’s voor in je foto-album!

Bloemenrivièra

Historische schoonheid

Voor shoppen, historische bezienswaardigheden en terrasjes moet je naar San Remo gaan. Ik kom hier bijna elk jaar wel eens, omdat het dorp zo’n mooi, historisch centrum heeft. Mijn tip voor een bezienswaardigheid: de kathedraal van San Remo. Hij is wat aan de kleine kant, vergeleken met kathedralen die je misschien al eerder hebt gezien, maar vanbinnen straalt hij een klassieke rust uit. Eén van de leukste dingen om te bezoeken in San Remo, vind ik de jachthaven.  ’s Avonds vind je hier de gezelligste eettentjes. Vaak kan je zelfs aan het water eten! Een diner met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Wie wil dat nou niet?

Voor meer informatie over San Remo en haar bezienswaardigheden, kun je een kijkje nemen bij mijn uitgebreide blog over San Remo!

Bloemenrivièra

Mooiste kustdorpje van Italië

Voor mij is het geen verrassing dat Portofino ook wel het mooiste kustdorpje van Italië wordt genoemd. Portofino staat met kop en schouders bovenaan op mijn lijstje en niet zomaar. Stel je eens voor: groene natuur, een helderblauwe zee en in een ronde baai, omringd door hoge rotskliffen, ligt het pittoreske haventje van Portofino. Gekleurde huizen zorgen voor een explosie aan kleuren, waardoor je overmand wordt door de schoonheid van de haven. Om je heen zie je grote boten aanleggen en kleine vissersbootjes vertrekken. Dineer pal aan zee bij de lekkere eettentjes of haal een pizza af en eet hem op een bankje in de haven. Voel de rust en kijk je ogen uit in dit geweldige dorp.

Bloemenrivièra

Wat zijn jouw top 3 dorpjes in de Bloemenrivièra?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Camping Dei Fiori

Familie Oostema-Vrolijk, 22 mei 2019

Van alle gemakken voorzien

Ervaring

Van alle gemakken voorzien. Op loop afstand van winkels en strand. Vlak bij de grote weg en naar het Westen en oosten veel mooie plekken te bezoeken.

Tips in de omgeving

Het rif langs heel de kust, waar gesnorkeld kan worden. Het kunstenaarsdorp Bussana Vecchia. Het stranddorp Varigotti. De bergdorpjes Verezzi. Monaco. Het aquarium in Genova. En natuurlijk de overheerlijke verse vis en zeevruchten en de pizza`s.

Bezocht Camping Dei Fiori in oktober 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Bloemenriviera.nl