Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De culturele highlights van Portofino

Als je bekend bent met de Bloemenrivièra dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Portofino. Van origine een Romeins dorpje en tegenwoordig het mooiste en meest romantische dorpje aan de Bloemenrivièra. Door de rijen kleurrijke huisjes aan het water is dit authentieke Italiaanse vissersdorpje een echte must see. Zelfs zanger Andrea Bocelli zingt een nummer over hoe hij de liefde vond in dit bijzondere vissersplaatsje. Ik neem je mee langs de culturele highlights van Portofino.

De haven van Portofino

Wellicht doet het je denken aan de Handelskade in Willemstad: de haven van Portofino. Wanneer je de baai van Portofino invaart, spot je de kleurrijke haven met bijzondere vissersbootjes direct.  Portofino is dan ook hartstikke fotogeniek en je kan je camera absoluut niet thuis laten. Je mooiste vakantiefoto’s maak je hier!

De Highlights van Portofino via Bloemenriviera.nl

Foto van Corinespics via Pixabay

Il Cristo degli Abissi

Als je hem ziet dan herken je hem wel: het standbeeld van Jezus onder water. In 1954 is dit bijzondere standbeeld onder water geplaatst. Guido Galletti heeft dit bronzen beeld gemaakt en laten plaatsen bij de kust van Portofino. Deze kun je gemakkelijk bereiken met een bootje, welke je kunt huren in de haven. Afgebeeld wordt Jezus terwijl hij zijn zegen geeft en als een teken van vrede omhoog reikt. Hij staat wel 17 meter diep en hij beschermt de duikers en vissers in de omgeving. Er zijn ook kopieën gemaakt van dit beeld, welke verspreid zijn over de hele wereld! Dit kunstwerk moet je dus zeker eens bekijken tijdens een stedentrip naar Portofino.

Castello Brown

Bovenop de berg, op het hoogste puntje in Portofino, ligt Castello Brown. Met een prachtig uitzicht over Portofino wordt dit kasteel vaak gebruikt als locatie voor bruiloften, tentoonstellingen, conferenties en andere evenementen. Zorg dat je even hierover informeert voordat je de klim naar boven maakt. De meeste evenementen zijn namelijk besloten en je wilt niet helemaal naar boven klimmen zonder de beloning van het prachtige uitzicht vanaf het terras van Castello Brown!

Ben jij ooit in Portofino geweest en moet er écht iets aan deze lijst worden toegevoegd? Laat het ons weten!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl