Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Portofino

Romeinse stad die als een punt in de Ligurische zee ligt

Het haventje van Portofino wordt gezien als één van de mooiste aan de Middellandse zee. Het stadje is zelfs zo populair dat het is nagebouwd in enkele amusementsparken, zoals Universal in Florida. Het bergachtige schiereiland waarop Portofino ligt, heeft de status van regionaal natuurpark. Deze bestemming mag dus niet ontbreken tijdens een bezoekje aan de Italiaanse Bloemenrivièra.

Wat je moet weten

Er gaan geruchten dat de stad Portofino gesticht is door de Romeinen met de naam Portus Delphini (stad van de dolfijnen), vanwege het grote aantal dolfijnen dat in de golf leefde. Het stadje ligt in een baai en is omringd door lage bergen. Op de top van één van deze bergen staat het kasteel Castello Brown. Bovenop het kasteel heb je een prachtig uitzicht op de baai en Portofino.

Deze baai is zeker een bezoekje waard. Je kunt hier een boottochtje maken naar de bezienswaardigheden op zee, zoals San Fruttuoso. Dat is een standbeeld van Christus zeventien meter diep in de zee. Dit beeld diende ter bescherming van vissers en duikers. Vanaf de haven kun je bovendien ieder uur een veerboot pakken naar het klooster San Fruttuoso en naar de badplaatsen Santa Margherita Ligure en Rapallo. Ook kun je ervoor kiezen om lopend langs de hoge kust naar San Fruttuoso te lopen.

Zee en strand

Als je in de richting van Santa Margherita Ligure loopt, kom je langs verschillende kleine kiezelstranden waar je even lekker kunt uitrusten. In de baai Paraggi vind je het grootste strand. Meer zin in een boottochtje? Dit kan! Je kunt in de haven van Portofino een bootje huren om langs de kust te varen. Voor de actieveling is het ook mogelijk een kano te huren. Alle bezienswaardigheden in Portofino zijn lopend te bereiken. Tussen de bezienswaardigheden door kun je even bijkomen op één van de gezellige terrasjes aan het water en genieten van heerlijke lekkernijen.

Bloemenriviera.nl