Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stedentip: het kleurrijke Portofino

Portofino. Een kleurrijk en tropisch ogend stadje in de provincie Genua, Italië. Volgens veel Italianen zelfs een van de mooiste havenstadjes van de Middellandse zee en ik geef ze groot gelijk. De locatie is prachtig (namelijk op een klein schiereiland). Het is een van de meest romantische stadjes waar ik ooit geweest ben.

Waarom Portofino?

De stad Portofino zou een bestemming moeten zijn die op iedereens bucketlist staat. Waarom naar Curaçao als je dezelfde kleurtjes en gezelligheid ook in Noord-Italië kunt vinden? De stad heeft zijn naam te danken aan de grote hoeveelheid dolfijnen die vroeger in deze golf zwommen. De Romeinen hadden het daarom Portus Delphini genoemd. Ik vind de stad veelzijdig en goed begaanbaar voor toeristen, ook met kinderen. Strand, lekkere restaurantjes, goede appartementen en veel bezienswaardigheden om te bewonderen. Alles kan!

Portofino

Wat te doen in Portofino?

De kustlijn van Portofino wordt gekenmerkt door brede zand- en kiezelstranden met een prachtig blauwe zee. Een bezoek aan de haven is onvermijdelijk en ook noodzakelijk als je het mij vraagt. Vanuit de haven kun je verschillende activiteiten doen. Ik heb een motorbootje gehuurd (inclusief personeel om de motor te starten die wij nooit van ons leven aan zouden krijgen). De vriendelijke Italiaan heeft ons naar San Fruttuoso gevaren om het Jezusstandbeeld te bewonderen dat zo’n 60 jaar geleden op zee (onder water) geplaatst is. Mijn leukste activiteit: een wandeling naar de top van de lage heuvel die bij de haven ligt. Deze weg leidt tot een bezoek aan het kasteel Castello Brown. Als cadeautje voor je harde werk krijg je een prachtig uitzicht over de stad en de baai van Portofino. Uiteraard is een hapje eten of een verfrissend drankje nemen in de haven ook prima bezigheidstherapie tijdens je stedentripje.

Portofino

Overnachten bij Portofino

Tijdens mijn bezoek heb ik overnacht in een mooi appartement buiten de stad Portofino. Het vervoer naar de stad was namelijk makkelijk en de accommodaties buiten de stad waren mooier, rustiger en groter. Voor wat inspiratie kun je een kijkje nemen op deze site. Het zijn voornamelijk plekken die in de natuur liggen, een zwembad hebben en een paradijs zijn voor eventuele kinderen (en stiekem ook voor jezelf).

Portofino

Ben jij al wel eens in Portofino geweest en heb je ook in een fijne accommodatie overnacht? Laat het me weten!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl