Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Optimaal genieten op vakantie in Imperia

Italië is altijd al één van mijn favoriete vakantiebestemmingen geweest. Vooral een vakantie in Imperia is wat mij betreft altijd een goed idee. Waarom? Ten eerste ben ik echt een foodie. Ik ben een enorme fan van de Italiaanse keuken. Pasta, pesto en olijven. Heerlijk! Daarnaast spreekt de Italiaanse cultuur mij enorm aan. Houd je van de Romeinse geschiedenis? Dan vind je in Italië veel mooie overblijfselen uit de Romeinse tijd, net als uit de Middeleeuwen. Niet alleen dat, maar ook kunst uit de Renaissance is nu nog te bewonderen in sommige musea. Redenen genoeg dus om van Italië te houden!

Historische gebouwen

Een vakantie in Imperia betekent dat je heel wat historische gebouwen passeert. Natuurlijk maak jij zelf de planning, maar het is zeker de moeite waard om er een paar te bezoeken. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Ik vertel je graag wat meer over twee historische gebouwen die zeker een bezoekje waard zijn.

Breng een bezoek aan de Duomo di Oneglia San Giovanni Battista. Hier kun je optimaal genieten van de mooie dom en van het plein dat eromheen ligt. Binnen in de dom vind je prachtige fresco’s en altaarstukken. Vooral de ligging van deze duomo is ideaal, hij ligt namelijk naast de winkelstraten. Ideaal om deze highlight te combineren met een shopsessie!

Voor een van de mooiste basilieken van Imperia, moet je zeker naar Parrocchia di S. Maurizio gaan. Deze basiliek is gelegen aan de rand van het oude centrum van Imperia bovenop de heuvel. Binnen in de basiliek vind je mooie schilderingen en beelden. Geniet je ondertussen ook van het uitzicht?

Havens

Houd jij van lekker uitwaaien aan een haven of vind je het leuk om mooie schepen te bewonderen? Dan heb je geluk! Imperia kent twee mooie havens waar dagelijks luxe jachtschepen te vinden zijn. Van vissersboten tot grote schepen en luxe jachtschepen, in Imperia vind je het allemaal! Aan de westelijke zijde van de stad ligt de moderne haven van Porto Maurizio. Ik weet zeker dat ook jouw kinderen dit mooi gaan vinden. Ga je meer richting het oosten, dan vind je de rustieke vissershaven van Porto Oneglia. Dit is dé plek waar authentieke vissersboten en luxe jachtschepen elkaar ontmoeten. Met welke boot ga jij op de foto? Ben je uitgekeken? Neem dan plaats bij een restaurant aan de gezellige promenade waar je kunt genieten van de Italiaanse keuken.

Musea

Een culturele vakantie zonder museumbezoek, is dat wel echt cultureel? Niet helemaal. Ben je een echte museumliefhebber? Dan kun je tijdens je vakantie in Imperia een route uitstippelen waarbij je langs veel musea komt. Bezoek als eerste de sprookjesachtige Villa Grock. Ontdek de mooie tuinen, bezoek de kamers en zie waar de bekende clown Grock heeft opgetreden. Voor je het weet willen je kinderen het liefst in dit sprookjesachtige museum blijven wonen!

Ben je ook zo dol op Italiaanse olijfolie? Dan is een bezoek aan Museo deli’Olivo Carlo Carli echt iets voor jou. In dit museum leer je niet alleen meer over de productie van olijven, maar ook over de historie van verschillende soorten olijfbomen. Test je kennis en wie weet leer jij nog wel dingen bij.

Houden jij en je gezin van schepen en geschiedenis? Dan hoort Museo Navale di Imperia zeker op jullie to do lijst thuis. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van de schepen in Italië. Wedden dat jouw kinderen dit ook interessant gaan vinden?

Delicatessen tijdens je vakantie in Imperia

Maak ruimte in je koffer vrij, want de Italiaanse keuken moet zeker mee terug naar huis! Imperia staat bekend om haar culinaire delicatessen. Kan jij nou ook niet zonder pasta en olijfolie? Dan is een vakantie in Imperia zeker een goed idee. Laat jouw smaakpapillen kennismaken met de lekkerste pasta en olijfoliën uit het stadsdeel Oneglia. Bezoek Porto Maurizio voor de meest verse vis en maak het af met een lekkere wijn. Wat dacht je van een focaccia met typische Ligurische pesto? Vergeet natuurlijk ook niet om wat pesto en speciale olijfolie mee terug te nemen. Zo kun jij nog eens lekker genieten van de Italiaanse keuken wanneer je terug in Nederland bent. Natuurlijk is het ook leuk als souvenir om weg te geven of om het zelf te houden. Inslaan maar!

vakantie in imperia

Foto: Steve Buissinne via Pixabay

Om jouw zoektocht naar een accommodatie makkelijker te maken, kun je hier klikken voor de tofste vakantieparken in Imperia. Op alle vakantieparken vind je diverse activiteiten voor jong en oud. Jouw kinderen zullen de tijd van hun leven krijgen op vakantie in Imperia! 

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl