Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Het Festival van San Remo

Wanneer je fan van Italië bent, dan heb je ongetwijfeld wel eens van het Festival van San Remo gehoord. Dit voor Italië zeer prestigieuze festival zorgt in San Remo altijd voor het nodige vertier. San Remo staat dan volop in de spotlights. Als je ooit de mogelijkheid krijgt, probeer het festival dan eens te bezoeken.

Wat is het Festival van San Remo?

Het Festival van San Remo is een liedjesfestival. Maar niet zomaar eentje, het is het grootste liedjesfestival van Italië en wordt jaarlijks gehouden in februari of maart. Net zoals veel Europeanen jaarlijks uitkijken naar het Eurovisie Songfestival, kijken Italianen uit naar het Festival van San Remo. De status van het festival kan ook gerust vergeleken worden met die van het Eurovisie Songfestival. Het is zelfs zo dat de winnaar van het Festival van San Remo, automatisch de Italiaanse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival van dat jaar wordt. Het festival wordt live uitgezonden op de Italiaanse televisie. Ook veel andere landen kunnen via het Eurovisie netwerk live meegenieten. Het feit dat eigenlijk iedere Italiaanse artiest van betekenis aan het Festival van San Remo heeft meegedaan, maakt dit festival zo prestigieus. Italiaanse artiesten nemen het festival dan ook zeer serieus. Het kan de opstap betekenen voor een nationale of zelfs internationale carrière. Enkele bekende Italiaanse deelnemers zijn Laura Pausini, Eros Ramazzotti, (die het festival in 1986 zelfs won) en Andrea Bocelli.

Organisatie van het festival

Het Festival van San Remo bestaat al bijna 70 jaar. Sinds 1951 wordt het jaarlijks gehouden tijdens een festivalweek van vijf dagen in de stad San Remo. Van 1951 tot 1976 vond het festival onafgebroken plaats in het al even prestigieuze Casino van San Remo. Maar het festival groeide dusdanig, dat het sinds 1977 gehouden wordt in de belangrijkste theaterzaal van de stad, het Teatro Ariston. Naast Italiaanse zangers, staat het festival ook bekend om de vele gastoptredens die worden gegeven door grote internationale artiesten. Ook de presentatoren zijn veelbesproken. Dit zijn veelal rondborstige actrices en fotomodellen die ook internationaal bekend zijn. Tijdens de hoogtijdagen van de Nederlandse popgroep LUV in 1985, was Patty Brard zelfs één van de presentatoren. Tot 2004 werd de winnaar van het festival gekozen door een jury. Daarna werd televoting ingevoerd en bepalen de Italianen zelf de winnaar van het festival.

Festival van San Remo

Foto: T.C. Brewster via Unsplash

Festival van San Remo bezoeken

Het is de moeite waard om het Festival van San Remo te bezoeken. Naast de mooie omgeving van de Bloemenrivièra geniet je in deze periode van een bruisende stad met vele activiteiten die rondom het festival georganiseerd worden. Ga je met de auto? Je autoverzekering berekenen is dan verstandig. Naar Italië is een behoorlijke rit en wil je zeker zijn van goede dekking, óók in het buitenland. Wil je daadwerkelijk het liedjesfestival in het Teatro Ariston meemaken? Dan kan het lastig zijn om aan tickets te komen. Het aantal zitplaatsen is zeer beperkt. De meeste plaatsen zijn al vergeven aan gasten van de omroep RAI1 en mensen uit San Remo. Enkel wanneer er nog onverkochte plaatsen over zijn, dan zijn deze ’s avonds aan de kassa te verkrijgen. Het is haast onmogelijk om als buitenlandse gast een plek te krijgen. Toch maakt dit het genieten van alle activiteiten in de stad San Remo er niet minder om.

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Camping Dei Fiori

Familie Oostema-Vrolijk, 22 mei 2019

Van alle gemakken voorzien

Ervaring

Van alle gemakken voorzien. Op loop afstand van winkels en strand. Vlak bij de grote weg en naar het Westen en oosten veel mooie plekken te bezoeken.

Tips in de omgeving

Het rif langs heel de kust, waar gesnorkeld kan worden. Het kunstenaarsdorp Bussana Vecchia. Het stranddorp Varigotti. De bergdorpjes Verezzi. Monaco. Het aquarium in Genova. En natuurlijk de overheerlijke verse vis en zeevruchten en de pizza`s.

Bezocht Camping Dei Fiori in oktober 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Bloemenriviera.nl