Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Activiteiten aan de Bloemenrivièra

‘La vita e bella’ zeggen ze in Italië vaak. En dat gevoel krijg je zeker als je in de Italiaanse Bloemenrivièra verblijft. Deze kleurrijke kustregio heeft de vakantieganger veel te bieden. De schilderachtige kustplaatsjes, de natuur, het bruisende Genua en natuurlijk de zee. Je kunt hier heerlijk ontspannen maar ook voor de actieve vakantieganger is er genoeg te doen.

Activiteiten aan de Bloemenrivièra

Foto: Christian Gertsen via Unsplash

Wandelen en trekking

De Bloemenrivièra begint bij de Franse grens en loopt door tot aan Toscane. Het gaat hier om een lange kuststrook met een veelzijdig achterland. Aan deze Ligurische kust liggen ook de vijf beroemde dorpjes van Cinque Terre die een geweldige plek zijn voor de fervente wandelaar. Ook in het achterland zijn talloze fraaie wandelroutes te vinden. Zo zit je bijvoorbeeld goed in het natuurgebied Monte Portofino of het achterland van Finale Ligure. In deze regio zijn ook speciale trekkingtochten te vinden. Zowel in de zomer als in de winter kun je onderweg genieten van een schitterende natuur. Er zijn trekkingroutes voor verschillende niveaus, bijvoorbeeld voor de hele familie maar ook voor mensen die voor een marathon aan het trainen zijn. Geniet van de mooie panorama’s en maak kennis met de geschiedenis van deze regio op de Alta Via dei Monti Liguri. Vergeet niet onderweg mooie foto’s te maken. Met een telefoon en een sim only met internet kun je ze nog gelijk doorsturen om het thuisfront mee te laten genieten.

Activiteiten aan de Bloemenrivièra

Foto: Ansgar Scheffold via Unsplash

Fietsen en mountainbiken

Fietsen is door de geografische samenstelling van Ligurië niet echt gebruikelijk. Toch zijn er wegen genoeg waar je heerlijk kunt fietsen. Er zijn speciale routes en vele wielerwedstrijden, zoals de bijzondere nachtrace in Altare. Ook de mountainbiker kan zichzelf in deze regio uitleven. Er zijn uitgezette parcours die door de heuvels lopen maar ook door de bossen of over het strand. De niveaus variëren: er zijn routes voor de beginner en voor de geoefende mountainbiker. Voor deze laatste groep is er zelfs een hele bijzondere route. Een uitdagend parcours tussen de rotsen hoog boven de zee laat je een weg vinden tussen de overhangende rotsen. Deze route is niet voor iedereen weggelegd en is ook niet geheel ongevaarlijk. Bij het mountainbiken is het sowieso raadzaam om altijd een helm te dragen, te zorgen dat je fiets in orde is en je remblokjes heel zijn.

Overige sporten

Dit zijn niet de enige sportieve activiteiten die je in de Bloemenrivièra kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan paardrijden, parachutespringen, surfen of zwemmen. Zelfs skiën behoort tot de mogelijkheden in dit gebied. Het zijn geen enorme skiresorts maar wel de moeite waard om lekker te gaan skiën, crosscountry skiën of snowboarden. Bijvoorbeeld bij Alberola in de provincie Savona, achter Imperia bij Monesi of bij Santo Stefano in de buurt van Genua. Bij Santo Stefano ligt het grootste skigebied met drie afdalingen en een 32 kilometer lange loipe.

En welke Activiteiten aan de Bloemenrivièra voeg jij toe aan je bucketlist? 

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Residence Loano2Village

Familie Evers, 22 mei 2019

Leuke vakantie gehad

Ervaring

Prima locatie, mooi zwembad, ligging goed/leuke uitvalsbasis, gemakkelijk dorp te bereiken (ook lopend), animatie zou wat minder mogen (is persoonlijk), leuke vakantie gehad.

Tips in de omgeving

Portofino = aanrader! (1u15min rijden), Finale Ligure, Allassio, Loano leuk om even naar toe te lopen. We hebben nog lang niet alles gezien, dus genoeg te beleven.

Bezocht Residence Loano2Village in mei 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Bloemenriviera.nl