Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Leuke to do’s in Cinque Terre

Gelegen aan de Ligurische kust, vind je Cinque Terre. Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore zijn de vijf dorpjes die samen de Cinque Terre vormen en op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Je mag deze 5 dorpjes absoluut niet overslaan als je een bezoek brengt aan de Bloemenrivièra. Naast het bewonderen van de schoonheid van deze dorpjes zijn er ook nog een aantal to do’s in Cinque Terre die de moeite waard zijn om te ondernemen. Benieuwd geworden welke dit zijn? Lees gezellig mee.

Maak een kajaktocht vanuit Monterosso al Mare

Vanaf Monterosso al Mare is het mogelijk om een prachtige kajaktocht te maken langs de Cinque Terre. Onderweg kom je de mooiste baaien, wilde kliffen en kleurrijke dorpjes tegen. Tijdens de tocht kun je een stop maken op het strand te ontspannen of om een verfrissende duik te nemen. Als je geluk hebt, kom je ook nog wat dolfijnen en schildpadden tegen. Hoe gaaf is dat?

Cinque Terre - To do's in Cinque Terre - Kayak

Foto van Unsplash

Hike tussen Vernazza en Monterosso al Mare tijdens zonsondergang

Als je een mooie wandeling wilt maken tijdens zonsondergang is het wandelpad tussen Vernazza en Monterosso al Mare perfect. In ongeveer twee uur loop je van het ene dorpje naar het andere. Als je in Vernazza begint loop je de heuvel af, wat prettiger loopt dan vanaf Monterosso. Begin aan het einde van de middag met lopen en geniet van de ondergaande zon.

Cinque Terre - To do's in Cinque Terre - Hike

Foto van Unsplash

Proef de authentieke Italiaanse wijnen in Manarola

Proef de Italiaanse manier van leven tijdens een wijnproeverij in Manarola. Voorafgaand aan de wijnproeverij neem je de trein of vaar je naar Manarola waar de lekkerste wijnproeverijen plaatsvinden. Stap je aan boord van de boot dan kijk je uit over de Middellandse zee en de andere dorpjes van de Cinque Terre.

Cinque Terre - To do's in Cinque Terre - Wine tasting

Foto van Unsplash

Cultuur snuiven in Corniglia

Indien je toe bent aan een wat minder drukte en een cultuursnuiver bent, is Corniglia een goede optie. Dit dorpje wordt het vaakst overgeslagen door toeristen doordat het wat minder goed bereikbaar is. Mocht je er heen willen, dan is de Sint Peter kerk interessant. Een van de andere to do’s in Cinque Terre, is de tempel van Nostra Signora delle Grazie. Deze tempel is absoluut een bezoek waard.

Cinque Terre - To do's in Cinque Terre - Corniglia

Foto van Pixabay

Struin Riomaggiore af

Het zuidelijkste dorpje van de Cinque Terre is Riomaggiore. Je vindt hier leuke straatjes waar je leuke souvenirs kunt kopen. Bezoek ook zeker het kasteel van Riomaggiore, want vanaf hier kijk je uit over Riomaggiore. Sluit de dag af met een heerlijke maaltijd bij restaurant A Pié de Mà. Bijkomend voordeel is dat je adembenemend uitzicht hebt op de kust vanaf het terras.

Cinque Terre - To do's in Cinque Terre - Riomaggiore

Foto van Unsplash

Bereikbaarheid

Handig om te weten is dat de dorpjes van Cinque Terre allemaal niet goed bereikbaar zijn per auto. Houd hier rekening mee tijdens het brengen van een bezoek aan de dorpjes. Doordat er weinig verkeer is blijft de authenticiteit goed bewaard en kan het daarnaast uitgeroepen worden tot een van de mooiste plekken van Italië.

Ben je al enthousiast geworden over deze to do’s in Cinque Terre?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Residence Loano2Village

Familie Evers, 22 mei 2019

Leuke vakantie gehad

Ervaring

Prima locatie, mooi zwembad, ligging goed/leuke uitvalsbasis, gemakkelijk dorp te bereiken (ook lopend), animatie zou wat minder mogen (is persoonlijk), leuke vakantie gehad.

Tips in de omgeving

Portofino = aanrader! (1u15min rijden), Finale Ligure, Allassio, Loano leuk om even naar toe te lopen. We hebben nog lang niet alles gezien, dus genoeg te beleven.

Bezocht Residence Loano2Village in mei 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Bloemenriviera.nl