Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De stad Cervo, is de verborgen parel van de Bloemenrivièra

Het plaatsje Cervo is een écht parel aan de Italiaanse Bloemenrivièra. Vrijwel elk dorpje aan de Bloemenrivièra is wonderschoon en heeft zijn eigen karakter. Cervo is echter een authentiek dorpje, waar de toeristen nog geen vat op hebben gekregen. Het is heerlijk om hier door de smalle straatjes heen te slenteren. Je hebt in Cervo prachtige doorkijkjes en panoramische uitzichten op de turkoois blauwe zee en prachtige bloemenvelden. Zelf ligt Cervo tegen een heuvel aangebouwd en is de stad omringd door groene heuvels en glinsterende zeeën. De wirwar aan steile straten en ‘old school’ huisjes van vroeger, brengen je terug in de tijd van de middeleeuwen in Cervo.

Cervo is centraal

Een belangrijk herdenkingspunt in Cervo is de imposante San Giovanni Baptista kerk. Deze kerk is een aandenken aan de koraalvissen, die Cervo haar rijkdom gaven. Er worden regelmatig in Cervo gezellige concerten gegeven. Die vind je bij de ietwat kitscherige kerk, genaamd Chiesa dei Corallini. Deze plek sprankelt internationale kamermuziekartiesten in juli en augustus. Daarnaast vind je bovenop de stad, op het topje van de heuvel, het kasteel Clavesana. In het verleden zorgde dit kasteel voor de bescherming van de stad. Tot op de dag van vandaag is het een prachtig stadsmuseum!

cervo

Foto van Christopher Alvarenga via Unsplash

Het eten om van te ‘smikkelen’

Meng je in de cultuur van de Italianen en bestel een heerlijk ‘bakkie’ espresso. Uiteindelijk toch geen koffieliefhebber? Strijk jezelf dan neer op één van de gezellige terrasjes op het plein. Ga bijvoorbeeld voor een heerlijk uitgebreide lunch langs bij Ristorante Serafino. Terwijl er genoten wordt van de lunch, kijk je magistraal uit op de azuurblauwe zee. Heb je juist zin in een typisch Italiaans gerecht, dan kan je terecht bij Il Porteghetto. Hier geniet je van heerlijke pizza- of pastagerechten met uitzicht op zee. Heb je uiteindelijk juist meer zin in een visgerecht? Dan kan je terecht bij A Veggia Baracca. Hier vind je allerlei geweldige lokale gerechten, gemixt met vis en schelp- en schaaldieren.

cervo

Foto van Cloris Ying via Unsplash

Kortom, Cervo is zeker een bezoekje waard!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Bloemenriviera.nl