Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

4x Redenen voor een rondreis langs de Bloemenriviera

Hou jij net zo van reizen als ik? Ben jij ook continu op op zoek naar de mooiste bestemmingen? Laat me je helpen! Een rondreis langs de Bloemenriviera is misschien wel de perfecte vakantie voor jou. Ik geef je 4 redenen waarom.

1. Veel afwisseling van natuur en omgeving

Een van de grootste voordelen van een reis langs de Italiaanse bloemenriviera is de afwisseling. Tijdens je tocht trek je door de bergen, badder je aan het strand en maak de de mooiste wandelingen door bosrijke natuurgebieden. Ook leuke steden en dorpjes vind je hier in overvloed. Ervaar La Dolce Vita zelf! Door al deze afwisseling vul je gemakkelijk een paar weken met het verkennen van de rijke omgeving. Vergeet je niet om foto’s te maken voor je album? Want wat een fotogenieke plekken kom je tegen tijdens je rondreis langs de bloemenriviera!

Imperia - rondsreis langs de bloemenriviera via Bloemenriviera.nl

Foto van Jakob Ibrom via Bloemenriviera.nl

2. Met eigen auto reizen

Is een auto huren te duur? Heb je officieel niet genoeg rij-ervaring of ben je niet oud genoeg om een auto te huren? Dit hoeft hier geen probleem te zijn. Neem gewoon je auto en je Nederlandse rijbewijs mee en je hebt alles wat je nodig hebt voor de vakantie van je leven. Geen gedoe meer met losse treinkaartjes, te dure taxi’s en urenlange busreizen.

3. Heerlijk Italiaans eten

Italië staat er bekend om en niet voor niets: het overheerlijke eten. Ligurië, de regio van de bloemenriviera, heeft daarnaast een aantal specialiteiten. Probeer de pesto eens, of misschien de focaccia! Ook groentes worden hier heerlijk bereid. Vaak worden ze gevuld met bijvoorbeeld een kaassoort. Begin maar vast met sporten! Zo hoef je je niet in te houden wanneer je die overheerlijke gerechten voor je neus krijgt tijdens een rondreis langs de bloemenriviera.

Focaccia Rondreis langs de bloemenriviera via Bloemenriviera.nl

Foto van Emily Griffioen via Unsplash

4. Veiligheid voorop!

Tijdens het kiezen van je bestemming dien je rekening te houden met veel factoren. Een van de belangrijkste daarvan is natuurlijk veiligheid. Ondanks dat er prachtige gebieden liggen in bijvoorbeeld Midden-Amerika, wordt toch vaak afgeraden om door bepaalde gebieden te reizen. In heel Italië zal je geen extra veiligheidsrisico’s tegenkomen, dus kan je met een gerust hart in de auto stappen en die kant op vertrekken. Goede reis!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl