Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De wetenschap bevestigt: het leven aan zee is gezond!

De prachtige Bloemenrivièra met zijn felgekleurde huisjes, blauwe wateren en witte stranden is niet alleen mooi om te zien, de ligging aan zee brengt ook voordelen met zich mee voor de mens! De wetenschap bevestigt: het leven aan zee is gezond! In dit blog vertellen we waarom een vakantie aan deze fijne Italiaanse regio behalve genieten ook nog eens gezond is.

Zeewater: een gratis medicijn zonder voorschrift

Adem in, adem uit. De zeelucht inademen is een goed idee! Door de mineralen die in zeewater zitten in te ademen, nemen je longen meer zuurstof op. Hierdoor komt de geluksstof serotine vrij. Goed tegen de stress én goed voor je humeur!

Strand
frank mckenna via Unsplash

Ontspannen dankzij je oerinstinct

Er gaat geen moment voorbij dat je hersenen niet bezig zijn met het registreren van geluiden. Dit is een proces dat 24/7 doorgaat. Geluiden uit de natuur -dus ook het geluid van de golven- worden door ons oerinstinct geïnterpreteerd als veilig, in tegenstelling tot de geluiden uit bijvoorbeeld een drukke stad. Het is niet gek dat je helemaal kunt ontspannen op een plek die je onderbewustzijn als veilig bestempelt.

De kalmerende werking van de horizon

Geloof het of niet: kijken naar de horizon werkt kalmerend en helpt depressies tegen te gaan! De horizon kan gezien worden als een symbolische begrenzing en helpt angst die grenzeloosheid op gebied van gedachtes, gevoelens en emoties met zich meebrengt te verminderen. Kies een bankje uit en geniet van de horizon aan de kust van de Bloemenrivièra. Overnachten direct aan zee is natuurlijk nóg beter!

Bankje aan zee
Zoltan Tasi via Unsplash

De zee is een gezonde cocktail voor de huid

Als je een duik in de zee neemt, dan neemt je huid veel stoffen op. Denk aan jodium en ijzerhoudende stoffen. Daar wordt je huid blij van! Optimaal gebruik maken van dit voordeel? Bij kuren waarbij het water tot 34 graden wordt verwarmd, neemt je huid deze stoffen nog beter op.

In balans dankzij een strandwandeling

In onze voeten zitten ontzettend veel zenuwuiteinden. Een wandeling op blote voeten door het zand prikkelt deze zenuwen en laat je de frequentie van de aarde aannemen. Dit wordt “earthing” genoemd en schijnt een wondermiddel tegen stress te zijn! Daarnaast zijn wij als mens positief geladen, omdat we uit water bestaan. Door contact te maken met de aarde die negatief is geladen, kan het teveel aan positieve deeltjes worden afgevoerd. Zo blijf je dus in balans!

Voeten in zand
Lucas Sankey via Unsplash

De volgende keer als je iemand wilt overtuigen van de voordelen van de zee, dan kun je zeggen: “De wetenschap bevestigt: het leven aan zee is gezond!”. Deze vijf redenen overtuigen iedereen, toch? Zelf van deze voordelen profiteren? Neem een kijkje bij ons aanbod aan de Bloemenrivièra!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Camping Dei Fiori

Familie Oostema-Vrolijk, 22 mei 2019

Van alle gemakken voorzien

Ervaring

Van alle gemakken voorzien. Op loop afstand van winkels en strand. Vlak bij de grote weg en naar het Westen en oosten veel mooie plekken te bezoeken.

Tips in de omgeving

Het rif langs heel de kust, waar gesnorkeld kan worden. Het kunstenaarsdorp Bussana Vecchia. Het stranddorp Varigotti. De bergdorpjes Verezzi. Monaco. Het aquarium in Genova. En natuurlijk de overheerlijke verse vis en zeevruchten en de pizza`s.

Bezocht Camping Dei Fiori in oktober 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Bloemenriviera.nl