Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De 3 beste festivals aan de Bloemenrivièra die je moet bezoeken!

Heb je plannen om ooit een keertje op vakantie naar de Bloemenrivièra te gaan? En wil je deze vakantiebestemming als een echte local ontdekken? Dan is dit het perfecte blog voor jou. Hieronder vind je namelijk een persoonlijke selectie van de 3 beste festivals aan de Bloemenrivièra die je moet bezoeken. Al feestend leer je de cultuur immers het beste kennen. Vier het leven en reis af naar Italië om deze evenementen bij te wonen!

Palio Del Golf

Mocht je in de buurt zijn van de Ligurische havenstad La Spezia, dan moet je zeker Palio Del Golfo bijwonen. Deze roeiwedstrijd wordt georganiseerd in zee en vindt plaats in het eerste weekend van augustus. Daar kun je natuurlijk aan meedoen, maar minstens net zo leuk is om de deelnemers in de dertien boten vanaf de kant aan te moedigen. Een en al gezelligheid waarbij veel mensen op af komen! Iedereen geniet en danst op leuke muziek, en in de avond kun je je ogen de kost geven door de vuurwerkshow te bewonderen. Bovendien zijn er ook nog allemaal culinaire lekkernijen te proeven. Meer dan genoeg te doen dus!

de 3 beste festivals aan de Bloemenrivièra
Foto van Chris Rosiak via Unsplash

Visfestival

In de stad Camogli vindt traditioneel feest plaats waar je als visliefhebber niet omheen kunt: La Sagra Del Pesce Di Camogli. Een echte tongbreker, die vrij vertaald het visfestival betekent. Deze festiviteit wordt standaard op de tweede zondag van mei georganiseerd en trekt veel bekijks. Wij begrijpen wel waarom, want dit evenement is één groot feest voor mens en mond. Zo bakken de Italianen ontelbaar veel vis waar iedereen van kan smullen. Later op de avond wordt er een grote vuurwerkshow boven zee gehouden en steekt men een groot vreugdevuur aan. Zelf ook meedoen? Dan kun je voor slechts €6 een eigen pannetje met verse vis kopen. Mocht je er naartoe willen is het sterk aan te raden om met het openbaar vervoer te gaan, want de parkeerplaatsen zijn schaars.

de 3 beste festivals aan de Bloemenrivièra
Foto van
Jakub Kapusnak via Unsplash

Festival Internazionale di Musica da Camera di Cervo

Last but not least is er in juli en augustus een mooi concert op een klein kerkplein in Cervo. Dit internationale kamermuziekfestival heeft al tientallen edities achter de rug en is in 1964 het leven geroepen door Sandor Vegh. Een aantal keer per week geniet je als bezoeker van viool-, piano of jazzconcerten onder een fonkelende sterrenhemel. Als je in de buurt bent van Cervo moet je zeker even op internet gaan kijken op welke dagen er word opgetreden, want dit evenement is magisch.

de 3 beste festivals aan de Bloemenrivièra
Foto van
Tetiana SHYSHKINA via Unsplash

Dit waren de 3 beste festivals aan de Bloemenrivièra die je moet bezoeken! Heb je al zin gekregen in een vakantie naar de Bloemenrivièra?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl