Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een rondreis langs de westkust van Italië begint in de… Bloemenrivièra!

Een rondreis door Italië is een vakantie die we iedereen zouden kunnen aanraden. Het land is namelijk rijk aan cultuur, natuur en biedt daarnaast tal van mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar een actieve vakantie. Wanneer men met de auto vanuit Nederland vertrekt dan is een van de eerste stukjes Italië die je tegenkomt de Bloemenrivièra. Het is dan ook goed te begrijpen dat een groot deel van de rondreizen hier begint! In deze blog nemen we je mee in de prachtige stukjes van de Bloemenrivièra die in geen enkele rondreis door Italië mogen ontbreken.

Rondreis door Italië
Foto van Bailey Gullo via Unsplash

Sanremo

Als de rondreis door Italië een reis langs de kust is, dan is Sanremo de stad waar je moet beginnen! Dit is overigens niet alleen het geval omdat dit geografisch gezien de eerste stad is die je tegenkomt. Sanremo is een stad vol toeristische trekpleisters en is daarnaast een plek die je direct een stukje traditionele Italiaanse cultuur laat proeven. Deze stad staat bekend om haar architectonische bezienswaardigheden zoals de Santuario Madonna Della Costa en haar oude ruïnes. Kortom, een plek waar je je waarschijnlijk wekenlang kunt vermaken. Tijdens je rondreis Italië raden we je dan ook aan om de activiteiten in Sanremo goed uit te stippelen. Je kunt natuurlijk niet te lang op één plek blijven tijdens een rondreis en daarom is het goed plannen van je bezoek aan Sanremo ontzettend belangrijk. 

Genua

Genua is de tweede grote grote stad die je tegenkomt als je langs de kust van Italië rijst. We raden je aan om voor je bezoek aan Genua minimaal drie dagen uit te trekken. Genua is namelijk een stad waarin je gemakkelijk verdwaald raakt in de hoeveelheid bezienswaardigheden. Het is een traditionele stad die gevuld is met prachtige architectuur. Het grootste gevaar van een tussenstop in Genua is dan ook dat je verliefd raakt op de stad en hier de rest van je vakantie wilt doorbrengen! Probeer daarom, net als bij Sanremo, de activiteiten goed uit te stippelen. Doordat je op rondreis bent kun je helaas in een stad als Genua niet alle bezienswaardigheden meepakken. Je zult hierin concessies moeten maken. Wel kunnen we je aanraden om in ieder geval de Piazza de Ferrari en de Kathedraal San Lorenzo te bezoeken. Deze mogen absoluut niet ontbreken aan jouw bezoek aan Genua!

Rondreis door Italië
Foto van dexmax via Pixabay

Lijkt een rondreis aan de Bloemenrivièra jou ook wel wat?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Camping Dei Fiori

Familie Oostema-Vrolijk, 22 mei 2019

Van alle gemakken voorzien

Ervaring

Van alle gemakken voorzien. Op loop afstand van winkels en strand. Vlak bij de grote weg en naar het Westen en oosten veel mooie plekken te bezoeken.

Tips in de omgeving

Het rif langs heel de kust, waar gesnorkeld kan worden. Het kunstenaarsdorp Bussana Vecchia. Het stranddorp Varigotti. De bergdorpjes Verezzi. Monaco. Het aquarium in Genova. En natuurlijk de overheerlijke verse vis en zeevruchten en de pizza`s.

Bezocht Camping Dei Fiori in oktober 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Bloemenriviera.nl