Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vijf tips voor een geweldige familievakantie aan de Bloemenrivièra

De Italiaanse Bloemenrivièra is vernoemd naar de bloementeelt in en rond San Remo. De bloeiende bloemenvelden zijn dan ook echt een lust voor het oog en alleen daarom is het gebied al de moeite waard om te bezoeken. Huur in de buurt bijvoorbeeld een vakantiehuis 12 personen en deel de prachtige uitzichten met je familie. Wat je hier nog meer kunt doen? Lees snel verder en ontdek onze vijf tips voor een geweldige familievakantie aan de Bloemenrivièra!

Cinque Terre

Er zijn aan de Bloemenrivièra verschillende luxe vakantiehuizen te huur, van waaruit je naar de Cinque Terre kunt gaan. Dit zijn vijf prachtige kleurrijk dorpjes die tegen de steile rotsen zijn gebouwd. De ligging en de vele kleuren zorgen voor een prachtig aangezicht. Maak een wandeling of treintocht door de dorpjes en geniet van de wijn- en olijfgaarden, strandjes en bloemenvelden in de omgeving.

Een familievakantie aan de Bloemenrivièra
Foto van BAYC 7739 via Unsplash

Baia della Favole

Baia della Favole betekent ‘Sprookjesbaai’ en is vernoemd naar de alombekende Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. De schrijver heeft namelijk een tijd gewoond in deze baai in Sestri Levante. Een heerlijke plaats voor een sprookjesachtig stranddagje tijdens de vakantie. 

Rapallo

Rapallo is een prachtige stad om te zien en is het toppunt van kleurrijk. De gebouwen zijn Art Nouveau en bevinden zich op de rotsen, pal aan de kust met de prachtige zee. De palmbomen aan het strand zorgen voor extra vakantievibes én een vleugje luxe. Als dat nog niet voor het ultieme VIP-gevoel heeft gezorgd, moet je eens een stukje wandelen over de rode loper die speciaal voor bezoekers van de stad is uitgerold.

Een familievakantie aan de Bloemenrivièra
Foto van Brendan Greenway via Unsplash

Grotten van Toirano

Stranden, dorpjes en steden genoeg aan de Italiaanse Bloemenrivièra. Heb je tijdens je vakantie zin om even iets anders te doen? Bezoek dan de grotten van Toirano, nabij Loano. Prachtig om te zien, lekker verkoelend op een warme dag en ook nog eens zeer interessant. Er zijn zelfs sporen te vinden van hoe mensen en beren vroeger in deze grot leefden. Spot jij ook de fossiele afdrukken, scherven en zelfs het stenen gereedschap uit de IJstijd?

Ventimiglia

Aan de Frans-Italiaanse grens vind je het stadje Ventimiglia. Maak een fijne wandeling door het ommuurde, historische centrum van de stad en bezoek de leuke winkeltjes in de kleine straatjes. Dorst gekregen? Strijk neer op een van de gezellige terrasjes. Daarnaast is de stad bekend om de grote markt aan zee, die elke vrijdag te bezoeken is.

Een familievakantie aan de Bloemenrivièra
Foto van Hans via Unsplash

Lijkt een familievakantie aan de Bloemenrivièra jou ook wel wat?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Camping Dei Fiori

Familie Oostema-Vrolijk, 22 mei 2019

Van alle gemakken voorzien

Ervaring

Van alle gemakken voorzien. Op loop afstand van winkels en strand. Vlak bij de grote weg en naar het Westen en oosten veel mooie plekken te bezoeken.

Tips in de omgeving

Het rif langs heel de kust, waar gesnorkeld kan worden. Het kunstenaarsdorp Bussana Vecchia. Het stranddorp Varigotti. De bergdorpjes Verezzi. Monaco. Het aquarium in Genova. En natuurlijk de overheerlijke verse vis en zeevruchten en de pizza`s.

Bezocht Camping Dei Fiori in oktober 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Bloemenriviera.nl