Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De Bloemenrivièra, ofwel, de Italiaanse Rivièra, is een populaire streek in Italië. De regio loopt vanaf de grens van Italië en Frankrijk tot aan de regio Toscane. De kuststreek met de wereldberoemde dorpjes van Cinque Terre, is geliefd onder toeristen over de hele wereld. Het mooie havenstadje Portofino is zelfs nagebouwd in het amusementenpark Universal in Florida, zo mooi wordt dit stadje gevonden. Maar ook de binnenlandse streek is rijk aan cultuur en architectuur! Je vindt er prachtige middeleeuwse kerken en paleizen en pittoreske Italiaanse dorpjes.

Prachtige kuststeden

De Bloemenrivièra telt veel mooie plaatsjes aan de kust, hoog op de rotsen of gelegen in een brede baai. Maar waar ga je naartoe, wat mag je echt niet missen? Het populaire Cinque Terre, de grote stad Genua of toch de lieflijke dorpen Albenga of Imperia. Veel van de plaatsjes aan de Bloemenrivièra hebben een prachtig oud historisch centrum, waar je heerlijk rond kunt slenteren door de vele smalle straatjes en winkeltjes met regionale producten. Ook zijn er verschillende wandelroutes langs allerlei monumenten te kiezen. Houd je meer van wat modernere steden? Die zijn er ook! In La Spezia vind je bijvoorbeeld alleen maar gebouwen uit de 19e eeuw.

Voor een ultieme strandvakantie ben je aan de Bloemenrivièra ook aan het juiste adres. De steden Finale Ligure en Alassio beschikken maar liefst over een 4 km lang zandstrand, maar bijna alle steden aan de Bloemenrivièra beschikken wel over een strand. Ook de actieveling kan zich aan de Bloemenrivièra goed vermaken. Je kunt hier bijvoorbeeld watersporten doen zoals zeilen, surfen en paragliden of wandelen en mountainbiken door de binnenlandse heuvelrug. Je kunt zelfs naar het klimpark in de bossen als je wilt. Op Bloemenriviera.nl vindt je informatie over al deze plaatsen, hoe ze te bereiken zijn en welke accommodaties het best bij je vakantie passen.

Blog

Om je vakantie helemaal goed samen te kunnen stellen, geven wij op het blog nog meer informatie en tips. Over de cultuur, activiteiten en niet te missen hotspots. Onze groep bloggers is namelijk dol op de Bloemenrivièra en deelt met liefde tips voor een onvergetelijke vakantie.

Ben jij ook een liefhebber van de Bloemenrivièra en lijkt het je leuk om je ervaringen te delen? Dat kan! Stuur een e-mail naar [email protected].

Bloemenriviera.nl