Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Schitterende natuur in de Bloemenrivièra

Aan de adembenemende natuur van de bloemenriviera mag je niet voorbij gaan. De Italiaanse riviera is overladen met charme en rijkdom. In het bijzonder het schitterende landschap. Het is begroeid met felgekleurde bloemen en schilderachtige kustplaatjes. Je komt hier ogen en tijd te kort. Plan daarom je vakantie naar de bloemenriviera om dagenlang te genieten. Lees in dit blog over de mooiste natuurgebieden.

Het nationale park Cinque Terre

Het nationale park Cinque Terre is een belangrijk natuurreservaat welke gelegen is in de provincie La Spezia. Al sinds 1997 staat het park op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De vijf plaatsjes in het nationale park zijn Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza and Monterosso al Mare. Het gebied wordt gekenmerkt door de schilderachtig uitziende dorpjes, mediterrane omgeving en de rotswanden. Waardoor je prachtige wandelingen kunt maken door de mooie straten van de dorpjes. Maar ook snorkelen of kajakken is erg leuk. Ontdek grotten en watervallen in Cinque Terre die alleen per kajak te bereiken zijn.

Het nationale park Cinque Terre bloemenriviera

Actief genieten van de natuur

De actieve vakantieganger zal zich perfect vermaken in Parco Regionale di Montemarcello-Magra. Want het gebied is uitermate geschikt voor mountainbiken, wandelen, canyoning, raften en vissen. Dit komt mede door de afwisseling van diverse landschappen. Ontdek hier de olijf- en wijngaarden. Daarnaast is fietsen ook een ideale manier om je bloot te leggen aan de natuur. De Pista Ciclabile is een 20 kilometer lange fietsroute in Ligurië. Dit schitterende voet- en fietspad is aangelegd in een oude treinbaan en lijdt je langs de mooiste plekjes.

Pista Ciclabile bloemenriviera

Botanische tuinen van Hanbury

In de 17 hectare grote botanische tuinen zijn duizenden soorten planten te bezichtigen. Van rozen en citrus planten tot aromatische planten. Het is een Engels ontworpen exotische tuin op een klif boven de zee. De beste periode om de tuinen te bezoeken, is vanaf de lente tot het einde van de zomerperiode. Verschillende routes zijn mogelijk. Waardoor je van boven aan de heuvel naar het strand kan lopen.

Botanische tuinen van Hanbury bloemenriviera

Kun je niet wachten om dit natuurschoon van de bloemenriviera te ontdekken? Kies bijvoorbeeld voor een lodgetent of een vakantiehuis. Direct aan zee of in de natuur. Bekijk hier het aanbod.

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl