Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Finale Ligure

De badplaats met het langste zandstrand van de Bloemenrivièra!

Finale Ligure is een mooie badplaats met het langste zandstrand van de Bloemenrivièra, omringd door tropische palmbomen. Ben je op zoek naar een beetje ontspanning of juist een meer actieve vakantie? In Finale Ligure vind je een mooie combinatie van beide.

Kerkjes en kastelen

Finale Ligure is een gemeente in de Italiaanse provincie Savona. De gemeente is een samenstelling van de oude gemeenten Finalborgo, Finalmarina en Finalpia. In de iets hoger gelegen gemeente Finalborgo vind je kasteel San Giovanni. Dit kasteel is gebouwd op de ruïnes van een toren, ter versterking van de verdediging tegen de Spanjaarden. In het lager gelegen centrum moet je zeker even langs de triomfboog lopen. Let tijdens je wandeling naar de boog op mooie monumenten langs je route. De stad kent bijvoorbeeld vele kleine kerkjes, zoals de Chiesa Cristina Sotteranea. Deze kerk stamt al uit de 5e eeuw. In de meeste kerkjes kun je gerust even binnenlopen.

Alle cultuurpareltjes in het centrum gezien? Probeer dan één van de culinaire hoogstandjes. Finale Ligure kent veel restaurants. De restaurants vind je aan het water of in het centrum aan gezellige pleintjes. In deze restaurants kun je zowel regionale streekgerechten uitproberen als genieten van visgerechten en pasta’s.

Relaxen of toch actief?

Finale Ligure staat bekend als dé fietsbadplaats van de Bloemenrivièra. Elk jaar wordt er een bekende mountainbikerace gehouden: de 24H van Finale. De stad is dus zeer geschikt voor mountainbikers. Ook watersporters kunnen in Finale Ligure hun geluk niet op. Je kunt aan de kust namelijk duiken, zeilen, surfen en paragliden. Natuurlijk kun je ook een mooie wandeling maken langs het 4 km lange zandstrand of kies voor de variatie voor een paardrijtocht. Uiteraard kun je op het strand ook gewoon lekker zonnen of een boekje lezen om tot rust te komen.

Bloemenriviera.nl