Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De Bloemenrivièra in kerstsfeer

Genieten van de kerstsfeer met een mediterraans tintje. In de wintermaanden is het volop genieten aan de Bloemenrivièra! De steden en dorpjes zijn prachtig versierd met lichtjes, kerstbomen en hier en daar een kerststal. Voor de Italianen is kerst een echte familietraditie. Het spreekwoord “Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi” is er niet voor niets. Het betekent namelijk ‘Kerstmis met je familie, Pasen met wie je wilt’. 

Ga je deze winter met je familie op vakantie naar de Bloemenrivièra? In dit blog tip ik je een aantal must sees tijdens de kerstperiode!

Kerstmarkt in Genua

Vanaf 8 december worden de meeste kerstmarkten in Italië geopend en barst de kerstvreugde los. Struin langs de grote stallen met kerstversiering, handgemaakte producten en traditionele delicatessen. Met een lekkere vin brulé in je hand is het hier heerlijk genieten. Eén van de bekendste kerstmarkten aan de Bloemenrivièra is de Mercatino di San Nicola in Genua. Deze kerstmarkt heeft meer dan 80 ambachtsstallen en is daarom vooral favoriet bij kinderen. Zij krijgen kleine cadeautjes van de kerstman Babbo Natale en kunnen hem in San Stefano d’Aveto zelfs thuis bezoeken! Daar kunnen de kinderen hem dan bijvoorbeeld persoonlijk hun verlanglijstje geven.

Daarnaast is ook de kerstmarkt in Camogli absoluut een bezoek waard! Hier pakken de bewoners en winkeliers namelijk elk jaar weer flink uit met kerst. De huizen en monumenten zijn prachtig verlicht en bovendien vind je er een gezellige markt. Ook is hier van 22 december tot 6 januari een levende kerststal.

Kerst aan de bloemenrivièra

Grootste kerststal ter wereld

Over kerststallen gesproken… Vanaf 8 december kun je in Manarola, één van de Cinque Terre, hoog bovenop de heuveltop de grootste kerststal ter wereld bewonderen. Een kerststal van licht, weliswaar. Ontworpen en gebouwd door Mario Andreoli, een gepensioneerde spoorwegbeambte die in 1976 begon met de bouw. De meer dan 300 levensgrote figuren zijn gemaakt van gerecycled materiaal. En ze bedekken bijna de gehele heuvel boven Manarola. De kerststal is daarom een waar spektakel en daarom een absolute must see. Tip: het mooiste plekje om de kerststal te bekijken is vanaf de San Lorenzo kerk. Je kunt deze bijzondere kerststal tot eind januari bewonderen! Dus heb je nog alle tijd om hier naartoe te gaan. 

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Residence Villa Giada

Familie van de Rijdt, 22 mei 2019

Top animatie

Ervaring

Kleinschalig..vooral de dame van de animatie was top! De hele dag bezig met de kinderen. Gemoedelijk .. mooi parkje qua opzet. Vriendelijk personeel. Je was zeker geen nummer: het was heel geanimeerd

Tips in de omgeving

De fietstocht naar SAN Remco, leuk voor uurtje is het olijvenmuseum; de dorpjes in de omgeving

Bezocht Residence Villa Giada in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Bloemenriviera.nl