Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Mooie vakantiefoto’s maken met je smartphone, hoe doe je dat?

Een foto op het strand, met een wijntje op een terras, staand voor een kleurrijk gebouw. Je vindt aan de Bloemenrivièra honderden fotogenieke plekken, waar je je partner of de kinderen op de foto kunt zetten. Het merendeel van de reizigers maakt tegenwoordig hun vakantiefoto’s met hun smartphone. Het is gemakkelijk en er zijn heel veel smartphones waar een kwalitatief goede camera op zit! Met telefoons, zoals de Samsung Galaxy S8 kun je met alle functies vrijwel net zoveel als met een gewoon fototoestel. Maar hoe maak je deze mooie vakantiefoto’s met je smartphone? Hieronder geef ik je een aantal tips voor de beste vakantiefoto’s, die je gewoon met je smartphone maakt!

Adembenemende plekjes

Van kleurrijke dorpen tot eindeloze stranden, je zou de hele dag foto’s kunnen maken. Maar hoe zet je nu goed een van de Cinque Terre of een mooi gebouw op de foto? Vaak is het recht toe recht aan fotograferen van deze bezienswaardigheden het makkelijkste. Gewoon vanaf borsthoogte, recht ervoor gaan staan en klik! Maar voor bijzondere foto’s is het juist leuk om met verschillende perspectieven te spelen. Kies bijvoorbeeld een andere hoek om vanuit te fotograferen. Neem de foto vanaf de grond, of juist meer van bovenaf. Ga niet voor het onderwerp staan maar neem de foto meer vanaf de zijkant. Zo kun je afwisselen met lijnenspel in je foto’s, waardoor het onderwerp veel meer naar voren komt!


Regel van derden

Ook is de positie van het onderwerp van belang in de foto. Of het nu over portretfotografie of foto’s van gebouwen gaat. Je kunt daarbij altijd rekening houden met de regel van drie. Dit wil zeggen dat je je scherm als het ware moet opdelen in drie delen. En in plaats van dat je je onderwerp in het midden van de foto zet, komt dit op het tweederde deel terecht. Op de nieuwste Samsung Galaxy bij KPN kun je een raster aanzetten op het scherm, zodat je precies kunt zien hoe je je foto moet positioneren! Lopen er mensen door je foto heen, waardoor je foto bewogen is? Ook dat is geen probleem met deze smartphone. Een foto wordt zo snel gemaakt, dat zelfs fietsers nog scherp op de foto komen te staan. Wel zo handig tijdens de toeristische tijden, hoef je je geen zorgen meer te maken over al die honderden mensen op je foto!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl