Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentip: Het moderne La Spezia

La Spezia is een moderne havenstad die aan de bloemenrivièra en Ligurische Zee ligt. De havenstad was vroeger een belangrijke militaire stad in de tijd van Napoleon en in de Tweede Wereldoorlog. La Spezia is een van de modernere steden in Italië. Dat komt doordat de gebouwen dateren uit het begin van de 20e eeuw. Toch is er veel te zien en te beleven in La Spezia. In deze blog licht ik 3 populaire attracties toe die je kunt bezoeken!

Lia Museum

Het Lia Museum, ook wel Museo Civico Amedeo Lia genoemd, is het bekendste museum in
La Spezia. Het museum, dat werd geopend in 1996, was vroeger een klooster. Het museum staat vooral bekend om zijn collectie beelden uit verschillende materialen, zoals brons, ivoor en koper. De kunstcollectie gaat terug naar de middeleeuwen tot aan de 18e eeuw.
Je kunt in het museum door dertien zalen lopen en de kunstcollectie bekijken. Je kunt folders over het museum in het Engels vinden en daarnaast biedt het museum ook audio-tours aan in het Engels. Wil je met een groep een rondleiding maken? Het museum geeft ook groepsrondleidingen vanaf 7 personen in het Engels. Wil je even wat frisse lucht? Het museum heeft een tuin waar je heerlijk van het weer kunt genieten en waar je samen kunt lunchen.

Museo Civico Amedeo Lia

Le Terrazze

Heb je zin om een dagje te winkelen? Le Terrazze is hèt winkelcentrum in La Spezia. Het winkelcentrum ligt in de Via Fontevivo en is met de auto 5 minuten van het historische centrum vandaan. In het winkelcentrum heb je keuze uit 90 winkels die variëren in bijvoorbeeld kleding, cosmetica, elektronica en sieraden. Heb je na het winkelen zin om lekker te eten? In het winkelcentrum kun je kiezen uit 16 restaurants zoals steakhuizen, pizzeria’s en lunchrooms.
Wil je even videobellen met de familie in Nederland? Je hebt gemakkelijk internetverbinding door het gratis Wifi-netwerk in het winkelcentrum. Daarnaast kun je gemakkelijk geld pinnen bij de geldautomaten en huur je gemakkelijk kinderwagens voor de kinderen om het winkelen makkelijker te maken.

Parco Naturale Regionale di Porto Venere

Het regionale natuurpark van Porto Venere is echt de plek voor de echte avonturier. Het park ligt ongeveer 25 minuten van het centrum van La Spezia vandaan. Je kunt het park het makkelijkste met de auto bereiken. Het park is ongeveer 400 hectare groot en omvat ook de eilanden Palmaria, Tino en Tinetto. In het park ben je omgeven in het mooie mediterrane landschap en klimaat. Het is de ideale omgeving om een rondwandeling te maken. Daarnaast kun je ook duiken en snorkelen in beschermde gebieden vlakbij Porto Venere en kun je ook zeilcursussen nemen bij lokale aanbieders. Ben je benieuwd en wil je meer informatie, klik hier!

Regionaal Natuurpark Porto Venere

De Bloemenrivièra is een van de mooiste plekjes in Italië om te bezoeken. En al helemaal bij zo’n mooie stad als La Spezia is je vakantie een echte droomreis!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl