Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Welke dorpjes komen op jouw bucketlist van 2021?

Niet alleen de naam van de Italiaanse Bloemenrivièra klinkt al vrolijk, kleurrijk en romantisch, maar dat is deze Italiaanse kust ook echt! Vandaar dat het ook een geweldige vakantiebestemming is voor na de COVID-19 maatregelen. Je vindt aan de Bloemenrivièra kleine baaitjes waar heerlijk gezwommen wordt, lokale restaurantjes met uitzicht op zee, smalle paadjes langs de kust waar je je wandelschoenen voor aantrekt: oftewel een plek waar je zeker zult genieten. Overigens zijn niet alleen de stadjes en dorpjes aan de kust de moeite waard, dat is het binnenland gegarandeerd ook. Je moet alleen weten waar je moet zijn om de parels van de Bloemenrivièra te vinden! Heb jij al plannen om in 2021 naar de Bloemenrivièra te gaan? Dan hebben wij de leukste dorpjes er voor jou uitgepakt. Welke dat zijn, lees je hier. Welke dorpjes komen op jouw bucketlist van 2021?

Portofino

Portofino is een van de beroemdere plaatsjes aan de Bloemenrivièra. Deze plaats is ook wel een van de meest luxe plaatsjes die je aan de Italiaanse kust gaat vinden. Echt een plaatsje waar de “rich & famous” te vinden zijn. Alleen hier moet je zelf een beetje doorheen kijken, aangezien Portofino een charmante plaats is. Het dorpje zelf is aardig klein, het heeft een prachtige haven en wat straatjes eromheen. Desondanks is alles elegant en gezellig neergezet. En of course hartstikke kleurrijk! Een bezoekje aan Portofino vrolijkt je meteen op!

Portofino

Foto van Kristine Tanne via Unsplash

Ventimiglia

Ventimiglia is een levendige plek, die technisch gezien de schakel is tussen de Franse Côte d’Azur en de Bloemenrivièra. Het centrum van dit dorpje ademt historie. Er stammen hier nog vele delen uit de middeleeuwen. Naast al deze oude bouwwerken, barst het van de geweldige lokale restaurantjes. Wat natuurlijk te verwachten is, want je bent in Italië. De beste keuken van de wereld! Weet jij al welk gerecht je gegarandeerd uit gaat proberen aan de Bloemenrivièra?

Ventimiglia

Foto van Maria-Catrinel Cirlan via Unsplash

Cinque Terre – Vernazza

Stiekem zijn dit eigenlijk 5 aparte dorpjes. Wij pakken het als 1, aangezien ze altijd in 1 adem genoemd worden. De Cinque Terre, oftewel Monterosso al Mare, Vernazza, Manarola, Riomaggiore en Corniglia. Bij deze dorpjes kan je hun charme zeker niet weerstaan. Bij Cinque Terre maak je de beste fotokiekjes, voor Instagram en het thuisfront. De kleurrijke huisjes lijken net tegen de rotsen aangeplakt te zitten, oftewel een echte fotogenieke plek.

Cinque Terre - Vernazza

Foto van Dirk Gonçalves Martins via Unsplash

La Spezia

La Spezia is een van de mooiste plekjes aan de Bloemenrivièra. Aangezien al deze dorpjes en steden dicht bij elkaar liggen, wordt La Spezia vaak als uitvalsbasis gebruikt om in de trein te stappen richting andere buurtdorpjes. Blijf alleen een keertje hangen in La Spezia. Het bruist hier van vrolijke dorpsbewoners, waardoor je stad extra levendiger lijkt. Hiernaast beschikt het dorpje ook over een fraaie haven. En natuurlijk ontbreken hier ook niet de vrolijk gekleurde huisjes. Kom jij hier ook lekker shoppen?

La Spezia

Foto van Bjorn Snelders via Unsplash

San Remo

San Remo mag zeker niet ontbreken bij een bezoekje aan de Bloemenrivièra. Deze badplaats heeft de naam la Città dei Fiori, oftewel de bloemenstad. Het dorpje San Remo heeft deze naam gekregen, omdat er het gehele jaar door kleurrijke bloemen bloeien. Neem een leuk boeketje droogbloemen mee naar het thuisfront!

San Remo

Foto van Ricardo Gomez Angel via Unsplash

Waar aan de Bloemenrivièra maken jullie een tussenstop? Wij weten het in ieder geval al!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl