Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Van de zee tot op je bord: de lekkerste Italiaanse visgerechten

De Bloemenrivièra heeft een kustlijn van meer dan 250 kilometer. Strand genoeg dus! Zelf ben ik een ontzettende bourgondiër en daar hoort lekker eten en drinken natuurlijk ook bij. Tijdens een vakantie aan zee kun je een lekker visgerecht onmogelijk overslaan, want verser krijg je het niet! Van de zee tot op je bord: de lekkerste Italiaanse visgerechten voor je op een rijtje.

Zwaardvis

Simpel, maar toch lekker. “Pesce spada alla pizzaiola” is zwaardvis bereid met tomatensaus. Zwaardvisrolletjes worden ook vaak gegeten in Italië, deze worden “involtini di pesce spad” genoemd. De vissoort is ook prima op de barbecue te bereiden. Met een simpele dressing van olijfolie en citroen is deze vis van de barbecue een culinair hoogstandje. Buon appetito!

Zwaardvisfilet - Van de zee tot op je bord: de lekkerste Italiaanse visgerechten
Hans via Pixabay

Mosselen

Liefde gaat door de maag. Menig Italiaan is dol op mosselen, oftewel “cozze”. Ze zijn op vele manieren te bereiden, maar de favoriet onder de Italianen zelf is toch wel “cozze impepate”. Deze bereidingswijze is heel eenvoudig: peterselie, citroen en peper zijn de enige ingrediënten die je toevoegt. Less is more en dat geldt ook in de Italiaanse keuken.

Mosselen - Van de zee tot op je bord: de lekkerste Italiaanse visgerechten
nikolay_smeh via Unsplash

Tonijn

Hmmm… Tonno! Op zoveel verschillende manieren te bereiden en als je het mij vraagt altijd smullen. “Tonno in crosta di sesamo” zijn tonijnreepjes gepaneerd in sesamzaad en gebakken in olijfolie. De vis smaakt ook heerlijk van de barbecue als deze kort wordt gegaard om te voorkomen dat de vis droog wordt.

Tonijn - Van de zee tot op je bord: de lekkerste Italiaanse visgerechten
Wesual via Unsplash

Kabeljauw

Heerlijk, een lekker stukje kabeljauw met een goed glas witte wijn. Wist je dat het gemiddelde gewicht van een kabeljauw maar liefst veertig kilo bedraagt? “Baccala mantecato alla veneziana” is een smaakvol recept. Je kookt de vis met wat olijfolie, een klein beetje melk, knoflook en peterselie en eet het met witte polenta of croutons van polenta. Wederom een supermakkelijke bereidingswijze, maar daarom niet minder lekker: “baccala con patate e olive”. Je doet de vis in een pannetje, voegt wat bouillon toe en klaar is Kees.

Kabeljauw - Van de zee tot op je bord: de lekkerste Italiaanse visgerechten
David B Townsend via Unsplash

Hier loopt het water je toch van in de mond? Welk gerecht uit “Van de zee tot op je bord: de lekkerste Italiaanse visgerechten” ga jij als eerste bestellen?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl