Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

To do’s tijdens je vakantie aan de Bloemenrivièra

Het is nu bijna een maand geleden dat 2022 van start ging. En zeg nu zelf, hoe kun je het jaar beter beginnen dan met het boeken van een vakantie naar de Bloemenrivièra? Struinen door alle prachtige steden aan de kust, de gekleurde huizen bewonderen en bezienswaardigheden van je lijstje afvinken. Dat klinkt ons als muziek in de oren! En natuurlijk genieten van de Italiaanse gastronomie… Benieuwd naar meer leuke to do’s tijdens je vakantie aan de Bloemenrivièra? Wij zetten ze voor je op een rij.

Aquarium van Genua

De Italiaanse kust is prachtig en ook onderwater is er genoeg moois om te bewonderen. Met een bezoek aan het aquarium van Genua leer je hier alles over! Dit wereldberoemde aquarium laat je kennis maken met zeedieren in alle soorten en maten. Daarnaast is er ook nog eens een heel mooi restaurant aanwezig waar je, met uitzicht op de zeedieren, kunt genieten van een hapje en een drankje. Zodra je uitgekeken bent kun je Genua induiken voor een mooie stadswandeling, één van de mooiste steden van Italië.

via Unsplash van Pengxiao Xu

Walvissen en dolfijnen spotten

Een andere activiteit waar water aan te pas komt is het spotten van walvissen en dolfijnen. Je gelooft het misschien niet, maar ook dit is mogelijk in Ligurië. Je hebt natuurlijk niet altijd de garantie dat je de walvissen en dolfijnen daadwerkelijk spot, maar de kapitein van de boot weet de juiste plekjes vaak te vinden en heeft altijd leuke verhalen die zeer vermakend zijn. Als je dan na lang speuren uiteindelijk toch een walvis of dolfijn spot, is het natuurlijk een en al vreugde. Bovendien heb je vanaf de boot schitterend uitzicht op de heuvels en de mooie badplaatsen aan de kust. Een leuk uitje is het dus sowieso!

Wijnproeverij

Tussen de wijngaarden in het binnenland van de Bloemenrivièra vind je de prachtige wijnboerderij Torre Pernice. Daarnaast ligt er ook nog een heel lekker restaurant met terras bij. Hier kun je heerlijk in de zon en met uitzicht op de wijngaarden heerlijke wijn proeven. Een activiteit die niet op je to do lijst mag ontbreken als je in Italië bent!

Dit waren de to do’s tijdens je vakantie aan de Bloemenrivièra. Welke activiteit is voor jou onmisbaar?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Residence Villa Giada

Familie van de Rijdt, 22 mei 2019

Top animatie

Ervaring

Kleinschalig..vooral de dame van de animatie was top! De hele dag bezig met de kinderen. Gemoedelijk .. mooi parkje qua opzet. Vriendelijk personeel. Je was zeker geen nummer: het was heel geanimeerd

Tips in de omgeving

De fietstocht naar SAN Remco, leuk voor uurtje is het olijvenmuseum; de dorpjes in de omgeving

Bezocht Residence Villa Giada in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Bloemenriviera.nl