Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stedentip: Pietra Ligure

Een prachtige stad langs de bloemenrivièra is Pietra Ligure. Het is een stad voor ware ontdekkingsreizigers en buitenmensen: er valt veel te ontdekken en het meeste is in de open lucht. De stad leent zich dan ook uitermate goed voor een stevige wandeling langs de verschillende hoogtepunten die zij te bieden heeft. In dit blog geef ik je alvast een voorproefje van wat je te wachten staat.

Basilica di Nicolò

Pietra Ligure: Basilica di Nicolò

Het is al een plaatje van buiten, maar als je er dan toch langsloopt moet je ook zeker even binnen kijken! De basiliek is prachtig versierd met vele kunstwerken in de vorm van muur en plafondschilderingen. De bouw van de kerk is rond 1750 afgerond en een wandeling door de ruimte neemt je dan ook mee terug in de tijd. En als je er dan toch bent: hier bevindt zich ook het klokkentoren museum! Hier vindt je veel, heel veel klokken uit oude kerktorens en hun verhalen terug.

Pietra Ligure: Bruggen en monumenten

Oorlogsmonument Pietra Ligure

Als je dan toch aan het wandelen bent door de stad, valt er eigenlijk al snel van alles te zien. Kies je eigen route over de vele Romeinse bruggen en bruggetjes die de stad rijk is en ontdek de vele monumenten. Zo heb je bijvoorbeeld het Anker vlakbij de Confraternita S.Caterina-kerk, het enorme kruis en enkele vliegtuigmonumenten. Verder vindt je in de smalle steegjes, langs de routes ook verschillende standbeelden verspreid over de stad. Een van de indrukwekkendste is toch wel het oorlogsmonument, dat je hierboven op de foto ook ziet.

Valdemino grotten

Pietra Ligure: Valdemino Caves

Niet zover buiten de stad heb je nog een bijzondere ontdekking van Pietra Ligure. Hoewel ze bij velen beter bekend staan als de grotten van Borgio Verezzi, is de officiële benaming de Valdemino Grotten. De in 1933 ontdekte grotten bevatten immens grote stalactieten en stalagmieten. Onder begeleiding van een gids wandel je langs deze indrukwekkende gevaartes via enkele meertjes en riviertjes. Hoewel dit sowieso al indrukwekkend zou moeten klinken, is de werkelijkheid moeilijk te beschrijven. Vanwege de vele mineralen die hier in de grond zitten, bieden de grotten namelijk een waar spectrum aan kleuren, wat het geheel eigenlijk nog imposanter maakt!

Zin om de stad eens te bezoeken? Vind dan hier jouw ideale bestemming! Meer weten? Dat kan hier!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl