Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ventimiglia: 20.000 stappen naar Frankrijk

Op vakantie naar het zonnige Italië en tegelijkertijd de Franse charme willen ontdekken? Dan is mijn tip: Ventimiglia. Het is een heel bijzonder Italiaans stadje met een nog interessantere geschiedenis en ligging. Deze levendige stad wordt ook wel XXmiglia genoemd, wat letterlijk 20.000 betekent. Maar waarom zou een stad 20.000 heten? Dat is omdat het vanuit Ventimiglia slechts 20.000 (dubbele) stappen naar Frankrijk is. Je kunt dus gewoon naar Frankrijk lopen! Ben je benieuwd naar deze stad? Lees dan in mijn blog welke historische kenmerken de moeite waard zijn om te bezoeken en wat mijn lievelingsplekjes van de stad zijn!

Historie in Ventimiglia

Aangezien Ventimiglia dateert uit de Romeinse tijd, zijn er enorm veel mooie bouwwerken te vinden. De meeste ervan heb ik met veel plezier bezocht. De stad heeft eigenlijk twee gezichten, een moderne en een historische. Het historische deel ligt op de Cavo heuvel waar ik altijd naartoe liep via de Colla weg. In het oude centrum is het ontzettend knus en kalm. Ik zou zeker aanraden om de restanten van de San Michele Kerk te gaan bekijken! Helaas heeft een vroegere aardbeving veel van de kerk verwoest, maar de crypte is heel gebleven en prachtig om te zien! Daarnaast heb ik (hoewel ik vaak niet van musea houd) genoten van mijn bezoek aan het Girolamo Rossi museum. De opgravingen uit de Romeinse tijd die daar tentoongesteld worden, laten veel zien over het dagelijkse leven en de kunst van de Romeinen. Deze Romeinse indrukken zijn trouwens ook te zien in het Romeinse theater!

Ventimiglia

Mijn lievelingsplekjes in Ventimiglia

Een plek waar lekker eten te vinden is, behoort al snel tot mijn lievelingsplekken van een stad. Zo ook de markt van Ventimiglia. Deze is er elke week op vrijdag met iedere keer weer lekkere vis, olijven en verse groenten. Het liefst zou ik elke dag een halve kilo groene olijven kopen (en opeten), maar volgens mijn ouders is dit niet gezond. Daarnaast kan ik genieten van de écht authentieke plekjes die Italiaanse steden te bieden hebben. Daarom is een uitstapje naar de oudste bibliotheek van heel Ligurië één van mijn favoriete uitstapjes. Bij binnenkomst ruik en voel je de historie en authenticiteit van de bibliotheek. Natuurlijk kan het strand van Ventimiglia niet ontbreken aan mijn lijstje. De sfeer op het strand en de boulevard is een mix van de Franse Côte d’Azur en de Italiaanse Bloemenrivièra.  Voetjes in het zand, zonnetje op mijn gezicht en een handgemaakt Italiaans ijsje in mijn hand en uren kan ik me vermaken.

Ventimiglia

Ben jij nog op zoek naar een accommodatie in de buurt van Ventimiglia? Ook daar heb ik een aantal tips voor!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl