Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Het beste wandelweer in Italië

Het beste wandelweer in Italië vind je in deze maanden

Staat de Bloemenrivièra dit jaar op de planning als vakantiebestemming? Ga je dit combineren met een stedentrip naar Rome? Wat een top idee. De Bloemenrivièra is geliefd onder toeristen van over de hele wereld. En dat is niet voor niets. Er zijn namelijk talloze mooie kustplaatsjes. Met Cinque Terre als hoogtepunt. Maar ook veel steden met prachtige historische centra, smalle steegjes en leuke winkeltjes. Heerlijke gastronomie en lange brede zandstranden. Rome kan je goed te voet kan betreden, maar wist je ook dat je in de Bloemenrivièra heerlijk kunt wandelen? De adembenemende natuur zorgt voor een prachtig decor met schitterende uitzichten tijdens je wandeling. En dan ook nog eens lekker weer in Italië! Maar wanneer is het nou het beste wandelweer in Italië?

Beste wandelmaanden

Wandelen in Italië is heerlijk! Tijdens je vakantie heb je echt de tijd om lange wandelingen te maken. Zo kom je ook op plekken die je met de auto niet kunt bereiken. Ontdek de leukste plekjes en stop waar je wilt om te genieten van de omgeving. Maar wanneer is nou de beste periode om deze wandelingen te maken? In het laagseizoen (april, mei, juni, september, oktober) zijn de temperaturen voor het wandelen gunstig. De temperaturen zijn erg aangenaam en kunnen verschillen van ongeveer 18 tot 26 graden. En als je denkt dat het toch te warm wordt voel je de koele bries vanaf de zee. Een ander voordeel is dat er gemiddeld minder neerslag valt in deze perioden. Tot slot is dit de beste wandelperiode omdat de bloemenvelden dan weer helemaal in bloei staan. En dat is juist wat de Bloemenrivièra tot een fijne bestemming maakt!

Wandelweer in Italië

Stedentrip Rome

Leuk om te combineren met een bezoekje aan de Bloemenrivièra: een bezoekje aan de Italiaanse hoofdstad Rome. Ook voor Rome geldt dat het laagseizoen de beste periode is om de stad te bezoeken. Dan heb je het beste weer in Rome om te wandelen en door de stad te struinen. Ten eerste omdat je op deze manier het massatoerisme kunt vermijden. Zo kun je op je gemak door de hele stad wandelen zonder te moeten wachten op hordes met mensen. Ook geeft dit je de mogelijkheid meer te bezichtigen zoals het beroemde colosseum. Een verkoelend drankje drinken na je wandeling zonder dat je moet wachten op een plekje is ook niet verkeerd. Plan van tevoren een route om de beste bezienswaardigheden te bezoeken. Rome is bij uitstek de stad van de fonteinen dus vergeet niet een wandeling te maken langs alle bekende fonteinen! Dit zorgt ook voor verkoeling tijdens je wandeling. Bezichtig alles tijdens je stedentrip in Rome te voet en ontdek de mooiste plekjes in de stad.

Wandelweer in Italië

Heb jij je wandelschoenen al in de koffer zitten?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl