Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stedentrip: Het levendige Ventimiglia

Vlakbij de Franse grens ligt het levendige plaatsje Ventimiglia. Je vindt dit plaatsje in de provincie Imperia en de regio Ligurië. In deze plaats komen de Italiaanse Bloemenrivièra en de Franse Côte d’Azur samen. Dit creëert een levendige sfeer. Maar wat is er zoal te beleven en te doen in Ventimiglia? In dit blog zet ik drie punten op een rijtje wat je kunt doen in deze Italiaanse plaats met een Frans tintje.

Il Mercato del Venerdi

De grootste markt van Europa bevindt zich in Ventimiglia. Deze markt telt maar liefst honderden marktkraampjes! Enorm. Dit zorgt voor een divers aanbod. Van lekkere Italiaanse pasta’s tot vleeswaren, kazen, groenten en fruit. Maar ook andere producten als kleding en elektronica zijn er genoeg te vinden voor iedereen. De markt is iedere vrijdag tot ongeveer 18:00 te bezoeken. In het hoogseizoen vind je er een gezellige mengelmoes van lokale bewoners en vakantiegangers. Je bent zeker wel even zoet op deze markt. Gelukkig zijn er genoeg restaurantjes en cafeetjes om even uit te rusten.

Strand

Aan de Bloemenrivièra kun je rekenen op prachtige stranden, dus ook in Ventimiglia. In Ventimiglia bestaan deze voornamelijk uit kiezelsteentjes. Een echte aanrader is het strand de Spiaggia dei Balzi Rossi. Het bijzondere aan dit strand is dat het aan een azuurblauwe zee ligt met weinig wind. In de buurt van het strand is er ook nog genoeg te beleven met een gezellig stadje vol marktjes.

Stedentrip: Het levendige Ventimiglia

Balzi Rossi

Vlakbij de stranden van Ventimiglia liggen de prehistorische grotten van Balzi Rossi. Het unieke aan deze grotten is dat ze boven de zeespiegel liggen. Hier zijn overblijfselen te vinden uit het Prehistorische tijdperk. Naast de grotten ligt een museum waar o.a. fossielen van dieren te bewonderen zijn die vroeger in dit gebied hebben geleefd.

Heb jij nog leuke tips voor een stedentrip naar Ventimiglia? Deel ze gerust met ons!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl