Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Energie besparen tijdens vakantie

Niets is zo lekker als met een gerust hart op vakantie gaan. Tijdens de voorbereiding van de vakantie ben je vooral bezig met wat je mee moet nemen. Echter vergeten veel mensen één ding wanneer ze op vakantie gaan: de energierekening. Tijdens de vakantie wordt er nauwelijks aan het thuisfront gedacht, terwijl er een behoorlijk aantal sluipverbruikers actief kunnen zijn. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de energierekening laag te houden. Daarom vertellen we je in dit artikel waar je aan moet denken. Energie besparen tijdens je vakantie was nog nooit zo eenvoudig!

Kies voor de goedkoopste energieleverancier

Het eerste en meest voor de hand liggende advies is misschien wel om voor de goedkoopste energieleverancier te kiezen. Het is aan te raden om eens de energieleveranciers te vergelijken en te kijken hoeveel er bespaard kan worden op energie. Een lage energierekening begint bij een goedkope energieleverancier.

Energie besparen tijdens vakantie

Foto van Image4You via Pixabay

Denk aan de sluipverbruikers

Tijdens de vakantie kan sluipverbruik zorgen voor een behoorlijke toename van de energierekening. Door sluipverbruik tegen te gaan worden de energiekosten geminimaliseerd. Er zijn verschillende manieren om dit tegen te gaan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat stekkers te allen tijde zijn verwijderd wanneer je op vakantie gaat. Apparaten die in de stand-by modus staan verbruiken vaak alsnog stroom. Een andere bekende sluipverbruiker is de koelkast. De koelkast is één van de grootverbruikers van energie in een huishouden. Haal de koelkast voor de vakantie leeg en zorg dat het apparaat uitgeschakeld is. Ook voor de diepvries is dit aan te raden, tenzij het betekent dat er veel producten moeten worden weggegooid.

Doe de thermostaat omlaag

Vaak draait de thermostaat op een programma. Hierdoor ervaar je nagenoeg altijd een perfecte temperatuur in huis. Daarentegen is tijdens de vakantie zo’n programma onnodig. Zorg ervoor dat de thermostaat op een lage temperatuur staat ingesteld, zodat er geen energie verspild wordt aan het verwarmen van de woning. Dit voorkomt dus dat er onnodig gestookt wordt.

Schakelbare verlichting

Mensen die op vakantie gaan laten graag één of meerdere lampen in de woning branden. Hierdoor lijkt het alsof er wel degelijk mensen thuis zijn, wat een afschrikkend effect heeft op inbrekers. Dergelijke verlichting blijft vaak de hele dag aan en hierdoor wordt er energie verbruikt. Een oplossing hiervoor is het instellen van een schakelaar, zodat iedere avond de lamp op dezelfde tijd geactiveerd wordt. Een moderner alternatief is slimme verlichting. Hiermee kan de verlichting vanaf het vakantieadres bediend worden. Tegenwoordig hebben veel mensen slimme producten in huis.

Energie - Bloemenriviera.nl

Foto van Bru-nO via Pixabay

Gordijnen dicht

Ook het sluiten van gordijnen is aan te raden. Door de gordijnen te sluiten, wordt het huis beter geïsoleerd. Hoe dikker de gordijnen thuis zijn, hoe beter het werkt.

Energie besparen tijdens je vakantie wordt een eitje met deze tips! Ben jij al overtuigd?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Camping Dei Fiori

Familie Oostema-Vrolijk, 22 mei 2019

Van alle gemakken voorzien

Ervaring

Van alle gemakken voorzien. Op loop afstand van winkels en strand. Vlak bij de grote weg en naar het Westen en oosten veel mooie plekken te bezoeken.

Tips in de omgeving

Het rif langs heel de kust, waar gesnorkeld kan worden. Het kunstenaarsdorp Bussana Vecchia. Het stranddorp Varigotti. De bergdorpjes Verezzi. Monaco. Het aquarium in Genova. En natuurlijk de overheerlijke verse vis en zeevruchten en de pizza`s.

Bezocht Camping Dei Fiori in oktober 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Bloemenriviera.nl