Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De mooiste uitkijkpunten van de Bloemenrivièra

Wie ooit op vakantie is geweest aan de Bloemenrivèra, weet dat dit een plek vol schoonheden is. Door de gekleurde huisjes, idyllische dorpjes en kleine haventjes lijkt het wel een sprookje. Ik krijg regelmatig de vraag wat ik de mooiste plek aan de Bloemenrivièra vind, maar ik kan echt niet kiezen. Er zijn zóveel mooie plekjes, wat overigens ook geldt voor de uitzichtpunten. Toch heb ik mijn best gedaan om een selectie te maken uit al mijn favoriete plekken met de mooiste uitkijkpunten van de Bloemenrivièra. En dat is, weliswaar met moeite, gelukt. Lees je mee met mijn top vijf?

Portofino

We trappen af met een klein vissersplaatsje in de provincie Genua. En wat voor een. Het prachtige Portofino wordt beschouwd als een van de mooiste dorpjes aan de Middellandse Zee. Dat is niet verwonderlijk, want je hebt op veel plekken uitzicht op de helderblauwe zee en de kleurrijke huizen. Met wat dobberende bootjes op de achtergrond wordt het een adembenemend geheel.

De mooiste uitkijkpunten van de Bloemenrivièra

Foto via Kristine Tanne via Unsplash

Manarola

De tweede plaats uit het lijstje is Manarola. Manarola maakt onderdeel uit van de wereldberoemde Cinque Terre. Tevens is het een van de kleinste steden aan de Cinque Terre. Waar je ook gaat of staat in het plaatsje, je hebt overal schitterend uitzicht. Zodra de zon ondergaat en de lampjes beginnen te schijnen, is het moment aangebroken om je camera erbij te pakken en de meest mooie plaatjes te schieten.

De mooiste uitkijkpunten van de Bloemenrivièra

Foto van Bjorn Snelders via Unsplash

Alassio

Zeg je Alassio, dan zeg je het plaatsje met de natuurrijke en schilderachtige uitzichten. Trek je wat verder te stad in, dan kom je de autovrije weg Budello tegen. Deze weg doorkruist het centrum van de stad. Als je hier bent is het aan te raden om een drankje te doen en een hapje te eten in een van de vele restaurants aan het strand. Vanaf hier kijk je namelijk uit op zee. Ook op de Molo di Alassio pier en de Pontile Bestoso krijg je een mooi uitzicht voorgeschoteld over de stad. 

De mooiste uitkijkpunten van de Bloemenrivièra

Foto van Ninocare via Pixabay

Vernazza

Als tweede plek van de Cinque Terre is Vernazza aan de beurt. Voor het meest indrukwekkende uitzicht moet je de blauwe route volgen. Dit biedt panoramisch uitzicht over de stad. Hoewel het overdag al een prachtig gezicht is, is het zodra de avond begint te vallen al helemaal spectaculair. Terwijl de zon achter de bergen verdwijnt en de lucht oranje kleurt, word je getrakteerd op een van de meest bijzondere aangezichten van Italië.

De mooiste uitkijkpunten van de Bloemenrivièra

Foto van Anders Jildén via Unsplash

Genua

Als je dacht dat je de mooiste uitkijkpunten van de Bloemenrivièra nu wel gezien had, heb je het mis. We sluiten de lijst af met Genua. Dit plaatje is geen droom, het is Genua! De glooiende heuvels, de huisjes tegen de berg en de schattige bootjes in de haven dragen bij aan een prachtig kiekje. Het meest adembenemend is toch wel de plek Belvedere Castelleto. Ver boven de rest van Genua gelegen biedt Belvedere Castelleto met een waanzinnig terras een sensationeel aangezicht.

De mooiste uitkijkpunten van de Bloemenrivièra

Foto van Dexmex via Pixabay

Wat vind jij de mooiste uitkijkpunten van de Bloemenrivièra?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl