Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een dag optimaal genieten in Finale Ligure

Wil je optimaal genieten van Finale Ligure? Dat doe je zo! Ik heb een dag samengesteld waarin je zoveel mogelijk kunt zien en proeven van Finale Ligure.

Ontbijten aan de boulevard

Wat is er leuker dan de dag te beginnen aan het strand? Het is nog niet zo warm, dus je kunt heerlijk genieten van de eerste zonnestralen. Kies je zelf een restaurantje uit, koop je ergens een broodje of ga je ontbijten bij Spaccafrutta? De keuze is reuze. Hier hebben ze allerlei smoothies, pannenkoeken en broodjes. Heerlijk om mee wakker te worden.

ontbijt

Foto via Pixabay

Het centrum bewonderen

Vervolgens kun je het centrum inlopen. Tijd om even wat cultuur te proeven. Je loopt langs de triomfboog die de stad siert. En daar houdt het niet bij op, er zijn verschillende mooie monumenten te zien. Stop af en toe bij een van de prachtige kerkjes, zoals de Chiesa Cristina Sotteranea die uit de 5e eeuw stamt. Wil je nog meer zien? Loop dan uiteindelijk door naar Finalborgo, hier vind je het kasteel San Giovanni. Dit kasteel is gebouwd op de ruïnes van een toren, dit diende vroeger als verdediging tegen de Spanjaarden. Nu misschien niet meer functioneel, maar wel een prachtig gezicht!

Maar eerst even de stad in. Finale Ligure heeft veel te bieden, er zijn allerlei winkeltjes waar je even binnen kunt kijken. Geniet ook even van de gezelligheid van de pleinen. Hier kun je gelijk wat lunchen. Laat je je verrassen door een streekgerecht of neem een heerlijke pasta of visgerecht. Het kan allemaal, want de restaurants in Finale Ligure hebben van alles te bieden. Houd jij het liever simpel? Haal bij een van de ijssalons een ijshoorntje met een paar flinke bollen ijs. Italiaans ijs is the best.

Ontdek de omgeving

Er zijn veel verschillende manieren om de omgeving van Finale Ligure te ontdekken. Maar aangezien deze stad bekend staat als dé fietsbadplaats van de Bloemenriviera, moet je dit wel gedaan hebben. Langs het 4 kilometer lange zandstrand kun je erg leuk fietsen. Het mooie uitzicht is het zeker waard! Uitgefietst? Dan is het tijd om een verfrissende duik te nemen in de zee en om vervolgens neer te ploffen op het strand.

ligurie

Foto via Unsplash

Dinertime!

Als je bij bent gekomen van je fietstocht en klaar bent met relaxen op het strand, is het tijd om te gaan dineren. Er zijn hier zo veel heerlijke restaurants. Ga je heerlijk vis eten bij La Ruggia Varigotti met uitzicht op de zee? Kies je voor traditionele gerechten bij Osteria del Castel Gavone met uitzicht over de bergen en de stad? Of eet je pizza, pasta of andere Italiaanse gerechten bij Cafe Baquito op het strand? Er zijn genoeg restaurantjes dus kijk vooral wat er lekker en gezellig uitziet. Buon appetito!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl