Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De leukste boottochtjes aan de Bloemenriviera

Dat de Italiaanse Bloemenriviera werkelijk schitterend is, dat is een feit. Hoe leuk zou het dan ook zijn om dit gebied vanuit een ander perspectief te bekijken? Misschien wel vanaf het water. Probeer eens een boottochtje. Deinend over het water, genietend van de zon en een frisse bries. En krijg je het warm? Dan is het wellicht tijd voor een verkoelende duik of een verfrissend drankje. De leukste boottochtjes aan de Bloemenriviera deel ik hieronder met je.

Boottocht Portofino & Cinque Terre vanaf Genua

De kleurrijke huisjes die op het schiereiland liggen, vormen het decor van de haven van het plaatsje Portofino. Wanneer je in dit plaatsje op je gemak rondgelopen hebt, kun je per boot afreizen naar het noordelijker gelegen Cinque Terre. Dit gebied bestaat uit vijf aan elkaar grenzende kleurrijke dorpjes. Grote kans dat jij dit weleens voorbij hebt zien komen op Facebook of Instagram.

Je kunt per boot vertrekken vanaf de havens van Genua, Pegli, Savona, Varazze en Arenzano.

cinque terre

Foto via Pixabay

Boottocht Santa Margherita Ligure vanaf Rapallo

Vanaf het kleinschalige badplaatsje Rapallo vertrekt er ieder uur een veerboot onder andere richting het gezellige plaatsje Santa Margherita Ligure. Het is een echte Italiaanse badplaats waar je kunt genieten van de Italiaanse sfeer en het strand. Een reservering is voor deze veerdienst vaak niet nodig en een ticket kost minder dan 10 euro.

ligurie

Foto via Unsplash

Met de (snel)boot naar La Spezia

Wanneer je niet bang bent voor een beetje snelheid, zijn de snellere boten een goede optie. Deze boten brengen je naar het gezellige La Spezia. Het bijzondere aan dit stadje zijn de vele palmbomen die de boulevard van La Spezia een bijzondere aanblik geven. Daarnaast is het stadje één van de belangrijkste militaire en commerciële havensteden. La Spezia is zeker modern te noemen, wat wel bijzonder is in Italië. Bijna alle gebouwen dateren namelijk uit 1920 of later.

Wanneer je dus eens op een andere manier de Bloemenriviera wilt verkennen, is een boottochtje een goede optie. Stap aan boord, kies een goed plekje uit en geniet van alle prachtige dorpjes waar je terecht zult komen!

portovenere

Foto via Pixabay

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl